Misobrownies met gerookte gezouten karamel
Ontdek de perfecte combinatie van umamirijke misobrownies met een topping van gerookte gezouten karamel.
Misobrownies met gerookte gezouten karamel
Ontdek de perfecte combinatie van umamirijke misobrownies met een topping van gerookte gezouten karamel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
240 g pure chocolade
260 g Boter
2 eetlepels misopasta
220 g basterdsuiker
4 eieren
100 g Bloem
40 g cacaopoeder
200 g suiker
120 ml volle slagroom
Stap voor stap
Hak de chocolade doe deze in een hittebestendige kom. Voeg 180 g boter en de misopasta toe en smelt au bain marie.
Doe de basterdsuiker en eieren in de kom van een mixer waarop een platte menghaak met flexibele kant is bevestigd en mix tot het mengsel licht en schuimig is. Voeg al mixend langzaam het chocolademengsel toe. Zeef de cacao en bloem en voeg ze geleidelijk toe aan het beslag. Mix tot het net een geheel is.
Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat de brownies helemaal afkoelen in de bakvorm.
Terwijl de brownies afkoelen, maak je de gerookte gezouten karamel. Smelt de suiker in een sauspan op middelhoog vuur tot een goudkleurige vloeistof. Haal van het vuur. Voeg de boter aan de karamel toe en blijf roeren tot deze volledig is opgenomen. Giet de slagroom erbij en blijf roeren tot de karamel glad is. Voeg naar smaak gerookt zeezout aan de karamel toe. Meng goed, zet apart en laat afkoelen.
Bestrijk de brownies met gerookte gezouten karamel en bestrooi eventueel met een snufje gerookt zeezout voor extra smaak.