Mochi ijs met matchasmaak
Deze mochi-ijsballetjes met matchasmaak zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk om te maken.
Mochi ijs met matchasmaak
Deze mochi-ijsballetjes met matchasmaak zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk om te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
360 ml volle melk
165 g + 55 g suiker
480 ml zware room
3 eetlepel matchapoeder
100 g rijstmeel
180 ml water
1/4 theelepel pandanextract
3 eetlepels + extra om het werkoppervlak mee te bestuiven maïzena
Stap voor stap
Zo maak je het matcha-ijs: doe de melk en het grootste deel van de suiker in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel in een kom en laat het helemaal afkoelen.
Hou 3 eetlepels room apart en schenk de rest in de kom. Meng de resterende room met het matchapoeder en doe dit mengsel ook in de kom. Roer kort tot alle ingrediënten zijn gemengd.
Bevestig het roomijshulpstuk aan de mixer/keukenrobot (de kom van het roomijshulpstuk moet een nacht in de vriezer staan voordat je die gebruikt).
Zet de snelheidshendel op 1 en schenk het roommengsel in de kom van het roomijshulpstuk.
Laat 20 minuten draaien tot je stijve pieken kunt maken van het ijs. Zet het 4 uur in de vriezer.
Zo maak je het mochideeg: doe de rijstbloem, het water en de resterende suiker in een magnetronbestendige kom. Bedek de kom met huishoudfolie en zet hem 1 minuut in de magnetron op 900 watt. Roer de pandan door het mengsel. Bedek vervolgens de kom opnieuw met de huishoudfolie en zet hem nog een minuut in de magnetron.
Bedek het werkoppervlak en de deegroller ruim met maïzena. Leg het mochideeg op je werkoppervlak en rol het uit.
Snijd cirkels in de gewenste maat en zet deze apart.
Schep ronde bolletjes ijs met een ijsschep. Leg ze op de mochi en vorm ze met behulp van huishoudfolie tot ronde ballen.
Serveer direct of doe het mochi-ijs in de vriezer en geniet er later van.