Hulpmiddelen
Ingrediënten
1/3 courgette
2 lente-uitjes
50 g goudse kaas, edammer of cheddar
30 ml zonnebloemolie
2/3 eieren
20 g parmezaanse
85 ml karnemelk
85 g zelfrijzend bakmeel
Stap voor stap
Snijd de courgettes in vieren.
Bevestig de foodprocessor met de raspschijf op de mixer/keukenrobot.
Zet de snelheidshendel op 6 en duw de courgette door de foodprocessor.
Duw de Goudse kaas door de foodprocessor. Verwijder de foodprocessor.
Doe de bloem, karnemelk, zonnebloemolie, eieren en Parmezaanse kaas in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix 1 minuut.
Doe het beslag in de kom met kaas en courgette en meng tot er net één geheel ontstaat. Voeg de gehakte lente-uitjes toe en meng voorzichtig.
Doe een muffinvormpje in iedere uitsparing in het bakblik. Verdeel het muffinbeslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Vul de vormpjes helemaal, tot boven het oppervlak van het bakblik. Maak ze af met wat geraspte kaas.
Bak 25 minuten op 180 °C.