Nachochips
Knapperige Mexicaanse chips die nog lekkerder zijn als je ze serveert met salsa.
Nachochips
Knapperige Mexicaanse chips die nog lekkerder zijn als je ze serveert met salsa.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g maismeel
140 g bloem
180 ml water
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel zout
2 l + 2 eetlepel neutrale olie
Stap voor stap
Doe de bloem, het maismeel, de kurkuma en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.
Meng 30 seconden op de roersnelheid tot de droge ingrediënten goed zijn gecombineerd.
Voeg 1/3 van het water en 2 eetlepels olie toe en meng op snelheid 2 gedurende 5 minuten. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de rest van het water toe.
Vorm een bal van het deeg en plaats het in een licht ingevette kom, dek die af met plastic folie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Verdeel de bal in 8 porties. Rol elk deel uit tot een cirkel. Snijd met een pizzames de randen bij en snijd in 8 driehoeken. Prik een aantal gaten in elke nachochip.
Verwarm in een grote pan de neutrale olie op middelhoog vuur. Bak de chips goudbruin. Laat de chips afkoelen op keukenpapier.