Skip the navigation

New York rolletjes

KitchenAid Chef

Met deze spectaculaire, zelfgemaakte gebakrolletjes gevuld met banketbakkersroom maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

newyorkrolls thumbnail

New York rolletjes

KitchenAid Chef

Met deze spectaculaire, zelfgemaakte gebakrolletjes gevuld met banketbakkersroom maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
30min
Rusten
2h45
Koken
45min
Totaal
4h
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk

Ingrediënten

120 g koud water

1 theelepels instant gist

10 g basterdsuiker

250 g Bloem

1/2 theelepels zout

180 g + 1 eetlepel Boter

1 eetlepels eenvoudige suikersiroop

180 g banketbakkersroom

60 g hazelnootpasta

2 eetlepels gehakte noten

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 6 rolletjes.

  2. Giet het water in de kom van een mixer met kneedhaak. Voeg gist, suiker, bloem, zout en 1 eetlepel boter toe. Zet de mixer op snelheid 2 en kneed ongeveer 7 minuten. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast.

  3. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Maak de boter zacht door er met een deegroller op te slaan. Zorg dat de boter even breed is als de deegrechthoek en 1/3 van de lengte van de deegrechthoek heeft. Leg de boter in het midden van de rechthoek en vouw het deeg eroverheen. De randen van het deeg moet perfect op elkaar aansluiten bovenop de boter. Sluit de randen en rol het deeg uit tot een lange rechthoek van ongeveer 50 cm.

  4. Vouw het deeg naar binnen door aan één kant 1/3 van het deeg op te nemen en aan de andere kant 3/4 van het deeg. Rol het opnieuw uit tot een rechthoek en vouw het deeg opnieuw naar binnen. Herhaal dit nog één keer. Vouw het deeg en snijd de zijkanten door. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 45 minuten in de koelkast.

  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 60 x 12 cm. Rol het deeg van boven naar beneden uit. Snijd het in 6 gelijke stukken: de stukken moeten 0,5 cm langer zijn dan de hoogte van de gebakring die je gebruikt. Bestrijk de gebakringen met boter. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Plaats een deegrolletje binnenin elke gebakring. Bedek de bovenkant van de gebakringen met een vel bakpapier. Laat ze gedurende 1,5 uur rusten op kamertemperatuur. Leg er een andere bakplaat bovenop en zorg dat deze bakplaat genoeg gewicht heeft. Eventueel kun je bakbonen of een bakplaat van steen gebruiken voor extra gewicht.

  6. Bak ongeveer 35-45 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven. De rolletjes moeten de hele gebakring vullen en een goudbruine kleur hebben. Als dat niet het geval is, bak ze dan nog eens 5 minuten. Neem de rolletjes uit de oven en haal ze uit de gebakringen. Bestrijk de bovenkant met eenvoudige siroop en plaats ze 2-3 minuten in de oven totdat de siroop gekarameliseerd is.

  7. Laat de rolletjes volledig afkoelen. Vul ze met banketbakkersroom en garneer ze met hazelnootpasta en gehakte noten.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You