Pain aux graines
Dit hartige brood zit boordevol zaden, is zeer smaakvol en toch eenvoudig te bereiden.
Pain aux graines
Dit hartige brood zit boordevol zaden, is zeer smaakvol en toch eenvoudig te bereiden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
12 g instant gist
360 ml warm water van 35°C
350 g tarwebloem
180 g volkorenmeel
1,5 theelepels zout
50 g zonnebloempitten
50 g lijnzaad
50 g sesamzaad
50 g maanzaadjes
Stap voor stap
Doe het warme water en de gist in een kom en laat 10 minuten staan.
Doe de bloem en het zout in de kom van een mixer met kneedhaak. Houd 1 eetlepel gemengde zaden apart om het brood mee te garneren en doe de rest in de kom.
Begin met mengen op snelheid 2 en voeg het water met gist toe. Kneed het brooddeeg gedurende 10 minuten op snelheid 2. Bekleed een broodvorm met bakpapier. Doe het deeg in de broodvorm. Bestrijk de bovenkant met een beetje water en strooi de zaden over het deeg. Dek de broodvorm af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 90 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats een kom water op het onderste ovenrooster om de vorming van de korst te bevorderen. Plaats de broodvorm in de oven en bak ongeveer 40-45 minuten. Laat het brood afkoelen voordat je het snijdt en serveert.