Pasta van courgetteslierten met pesto van broccoli en basilicum
Pasta van courgetteslierten met pesto van broccoli en basilicum
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 ml ev-olijfolie
3 eetlepels vers citroensap
2 kopjes (50g) stevig aangedrukte, verse basilicumblaadjes
1 kopje (75g) rauwe broccoliroosjes (1/2 middelgrote broccoli)
70 g pijnboompitten, gepelde en geschaafde amandelen of walnoten
2 theelepels witte miso of 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas of meer naar smaak
2 theelepels gehakte knoflook (2 tenen)
3/4 theelepel zeezout of meer naar smaak
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak
2 2 grote of 4 kleine courgetten, in slierten gesneden
1 kopje (140g) fijngesneden komkommer
1 kopje (75g) rauwe broccoli-roosjes (1/2 middelgrote broccoli)
30 g gepelde hennepzaadjes
Stap voor stap
Doe voor de pesto de olijfolie, het citroensap, de basilicum, broccoli, pijnboompitten, miso (of Parmezaanse kaas), knoflook, zout en peper in de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel, verwijder de dop en steek de stamper in de opening. Zet de snelheid op 11 en pureer van 20 tot 30 seconden. Begeleid de ingrediënten tussen de messen totdat alles grof (niet glad) gehakt is.
Schep voorzichtig 230 g pesto door de courgetteslierten en voeg geleidelijk aan wat meer pesto toe, naar smaak. Terwijl u dit doet, komt er vocht uit de groenten, wat het gemakkelijker maakt om de pesto erdoor te mengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet vier borden klaar en verdeel in gelijke porties. Bestrooi met hennepzaadjes.
Onmiddellijk serveren en de resterende pesto op tafel zetten.
Als u de pesto in de blender proeft, kan deze wat scherp, bitter en zout smaken. De smaak wordt zachter als hij met de courgetteslierten wordt gemengd. U kunt de saus ook gebruiken met normale pasta (1 pak). Als u dit recept als dipsaus gebruikt met rauwe groenten of crackers, of op broodjes of wraps, gebruik dan slechts 1/2 lepel citroensap en 1/4 theelepel zout en voeg wat toe indien nodig.