Skip the navigation

Peer-gember-walnoottaart

KitchenAid Chef

Deze peer-gember-walnoottaart is een heerlijk gluten- en graanvrij dessert dat naar herfst smaakt. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker. De gember voegt een interessante warme smaak toe die de fijne smaken van de taart aanvult, waardoor het een intrigerend en smaakvol geheel wordt.

Pear-ginger-walnut-cake

Peer-gember-walnoottaart

KitchenAid Chef

Deze peer-gember-walnoottaart is een heerlijk gluten- en graanvrij dessert dat naar herfst smaakt. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker. De gember voegt een interessante warme smaak toe die de fijne smaken van de taart aanvult, waardoor het een intrigerend en smaakvol geheel wordt.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
55min
Totaal
1h20
Serveren
8
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

130 g walnoten, fijngehakt

250 g meel van geblancheerde amandelen

120 g boter, zacht

150 g kristalsuiker

2 theelepels gemalen gember

1/2 theelepels kaneelpoeder

1/4 theelepels zout

1 ei, op kamertemperatuur

1 theelepels amandelextract

220 g anjouperen, ontkernd, in dunne plakken

15 g honing om mee te besprenkelen

walnoothelften voor de garnering

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm met verwijderbare bodem in met boter.

  2. Mix in een kom voor mixers met bevestigde deeghaak of platte menghaak de fijngehakte walnoten met 110 g amandelmeel op snelheid 1. Voeg 60 g boter en 50 g suiker toe en mix op snelheid 2 totdat je een kruimelig mengsel hebt. Zet de mixer uit en schraap het mengsel los van de zijkanten en bodem van de kom. Voeg kaneel, 1 theelepel gember, en zout toe en mix alles op snelheid 2.

  3. Leeg de inhoud van de kom in de voorbereide taartvorm en druk het mengsel stevig naar beneden om de bodem en de zijkanten (ongeveer tot 1,5-2 cm) gelijkmatig te bekleden. Bak op 180 °C gedurende 15-20 minuten totdat de taartbodem lichtbruin en stevig is. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de vulling toevoegt.

  4. Terwijl de taartbodem wordt gebakken, kun je de frangipane-taartvulling maken. Gebruik nu de platte menghaak als je dat nog niet deed. Mix 60 g boter en 100 g suiker op middelhoge snelheid gedurende 2 minuten totdat je een licht en luchtig mengsel hebt. Zet de mixer uit en schraap het mengsel van de zijkanten omlaag. Kies snelheid 2 en voeg 140 g amandelmeel en een ei toe. Mix gedurende 1 minuut en voeg hierna amandelextract en 1 theelepel gedroogde gember toe. Zet de mixer uit als alles goed gemengd is.

  5. Verdeel de frangipane voorzichtig over de taartbodem en leg hier de dunne plakken peer op. Maak het af met een paar halve walnoten. Besprenkel de taart met de honing. Bak de taart gedurende 30-35 minuten of totdat de peren zacht zijn en de vulling klaar is.