emeagif
Skip the navigation

Penne bolognese

KitchenAid chef-kok

-

Import-Recipe - Penne bolognese

Penne bolognese

KitchenAid chef-kok

-

Hulpmiddelen

CookProcessor
Voorbereiden
2min
Koken
50min
Totaal
52min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

200 g uien, gepeld en in vieren gesneden

1 knoflookteentje, gepeld

5 eetlepels olijfolie

500 g gehakt (kip, rund, varken of half-om-half naar keuze)

100 g gerookte bacon, in blokjes

800 g tomatenblokjes uit blik

2 blokjes vleesbouillon

verse basilicumblaadjes

500 ml Water

500 g penne, ongekookt

peper

zout

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ui en knoflook toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Doe de olijfolie, het gehakt en de bacon in de kom. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer STEW P7 en druk op Start. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.

  2. Na stap 1: voeg de tomaten, bouillonblokjes, basilicum en water toe. Sluit het deksel zonder het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten.

  3. Na stap 2: voeg de pasta toe aan de saus. Sluit het deksel zonder het maatbekertje. Druk op Start om stap 3 te starten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en serveer. Bestrooi desgewenst met Parmezaanse kaas.