Pittige maïssoep
Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!
Pittige maïssoep
Heerlijke pittige maïssoep waarvan je in elk seizoen kunt genieten, maar vooral in de zomer wanneer er verse maïs is!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 sjalotje
4 maïskolf
30 g Boter
2 eetlepels olijfolie
3 knoflookteentjes
1 theelepels gerookt paprikapoeder
1/2 theelepels chilivlokken
3 aardappelen, gestoomd
1 limoen
1/4 jalapeño
600 ml groentebouillon
1/2 theelepels zout
1/4 theelepels peper
Stap voor stap
Dit recept is voor 2 porties soep.
Pel het sjalotje en hak deze fijn. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui totdat deze zacht is.
Snijd de maïskorrels van de kolf en doe deze in de koekenpan. Voeg de knoflook, gerookte paprika en chilivlokken toe. Bak totdat de maïs zacht is, gedurende ongeveer 5 minuten.
Doe de maïs in de blender. Voeg de gestoomde aardappelen, sap van één limoen, jalapeño, groentebouillon, zout en peper toe. Zet de blender op de soepstand en laat het programma draaien. Serveer direct.
Serveer met zure room, jalapeño, verbrokkelde tortillachips, koriander en chilivlokken.