Pompoengnocchi met salieboter
Deze pompoengnocchi met salieboter is de herfstversie van de traditionele Italiaanse pasta.
Pompoengnocchi met salieboter
Deze pompoengnocchi met salieboter is de herfstversie van de traditionele Italiaanse pasta.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
92 g flespompoen
67 g kruimige aardappelen
1/3 eidooier
1/6 theelepel gemalen nootmuskaat
1/3 theelepel zout
100 g bloem
2/3 eetlepel boter
2 salieblaadjes
1/6 theelepel peper
Stap voor stap
Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoom 20 minuten. Plaats de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele kant en meng 2 minuten op snelheid 2. Voeg de eierdooier, gemalen nootmuskaat en 1/2 theelepel zout toe. Voeg een eetlepel bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam de rest van de bloem toe. Meng 2 minuten.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg met wat bloem. Rol het deeg in strengen met een diameter van 1,5 cm en snijd die vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm lang.
Bestuif de gnocchiplank met bloem en rol met je duim de buitenkant van de gnocchi over de plank om het streeppatroon te maken. De afdruk van je duim zorgt voor een holte waar de saus in kan.
Breng een grote pan water met zout aan de kook, de gnocchi erin en kook een paar minuten. Ze zijn gaar als ze beginnen te drijven. Giet de gnocchi af.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salieblaadjes toe. Doe de gekookte gnocchi in de pan en beweeg ze door de boter. Breng op smaak met peper en zout.