Skip the navigation

Rauwe aziatische komkommersalade met gember misodressing

KitchenAid chef-kok

Laat je inspireren door het oosten. Verwen je zintuigen met deze rauwe, friszure salade vol spiralen en krullen, die je maakt met de hulpstukken van je mixer/keukenrobot.

Import-Recipe - Raw asian cucumber salad with ginger miso dressing

Rauwe aziatische komkommersalade met gember misodressing

KitchenAid chef-kok

Laat je inspireren door het oosten. Verwen je zintuigen met deze rauwe, friszure salade vol spiralen en krullen, die je maakt met de hulpstukken van je mixer/keukenrobot.

Hulpmiddelen

StandMixer
Spiralizer
FoodProcessorAttachment
Voorbereiden
25min
Totaal
25min
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

2 minikomkommers

6 radijsjes

1 rode uien

4 eetlepel witterijstazijn

1 eetlepel poedersuiker

1/4 rode kool

1 wortel

1 nashipeer

75 g edamame-bonen

1 klein handje korianderblaadjes

50 g wakame

1 eetlepel zwarte sesam

2 lente-uitjes

100 g rijstnoedels

1 bevroren chilipeper

120 ml rijstazijn

120 ml neutrale olie

1 + 1/2 eetlepel sesamolie

1/2 eetlepel agavesiroop

2 limoenen limoensap

1 eetlepel misopasta

3 cm verse gember, geschild

3 wortels, geschild

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met de instelbare snijschijf op de mixer/keukenrobot en stel de schijf op de dunste stand in. Duw voorzichtig de komkommers, radijsjes en rode ui erdoor op snelheid 2.

  2. Bevestig nu de omkeerbare raspschijf, zet de mixer/keukenrobot op snelheid 10 en duw de rode kool erdoor.

  3. Roer in een kleine kom de azijn en poedersuiker door elkaar en voeg de komkommer en rode ui toe. Laat de groenten ten minste 10 minuten pekelen.

  4. Bevestig de spiraalsnijder met schil-, ontkern- en krulmessen op de mixer/keukenrobot. Bevestig het dunne spiraalmes. Duw de spies van het hulpstuk door de peer. Begin te spiraliseren op roersnelheid.

  5. Maak linten van de wortels met een schilmesje.

  6. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Doe de noedels erin en kook ze 1 minuut. Doe de gekookte noedels in een kom met ijswater.

  7. Doe de rijstazijn, de neutrale olie, de sesamolie, de agavesiroop, het limoensap, de misopasta, de wortels en de gember in de kan van de blender.

  8. Mix op snelheid 5 tot de dressing glad is.

  9. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng ze. Besprenkel met de dressing. Rasp wat bevroren chilipeper over de salade.