Russische dumplings
Russische dumplings
Hulpmiddelen
Ingrediënten
415 g bloem
100 ml water, warm
100 ml melk, op kamertemperatuur
1 eetlepel olijfolie
1 ei
250 g varkensgehakt
250 g rundergehakt
1 ui, fijngehakt
1,5 theelepel zout
1 theelepel peper
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Stap voor stap
Doe de melk, het warme water, de eieren en olijfolie in een kleine kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde aan de mixer/keukenrobot. Mix op snelheid 2 gedurende 30 seconden.
Doe de bloem en ½ theelepel zout in een kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak. Begin met mixen op snelheid 1. Voeg geleidelijk aan de natte ingrediënten toe. Kneed het deeg nog 4 minuten op snelheid 1.
Plaats het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed het deeg nog 3 minuten met de hand tot het deeg elastisch aanvoelt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 40 minuten in de koelkast.
Doe het gehakt, de fijngehakte ui, 1 theelepel zout en peper in een kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak om de vulling te maken. Mix op snelheid 1 gedurende 1 minuut.
Rol het afgekoelde deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd cirkels uit het deeg met een koekjesvorm of een glas. Leg de vleesvulling in het midden van elke cirkel en vouw de zijkanten om tot een halvemaanvorm. Zorg dat de vulling op zijn plaats blijft door de randen naar elkaar toe te drukken en de twee uiteinden samen te drukken. Herhaal dit tot de vulling en het deeg op is.
Breng een grote pot water met zout aan de kook. Laat de dumplings, als ze boven komen drijven, nog ongeveer 5 minuten koken. Haal de dumplings uit de pan met een schuimspaan.
Serveer de dumplings met gesmolten boter, zure room en verse kruiden.