Sachertorte
Deze overdadige chocoladetaart is wereldberoemd om alle juiste redenen!.
Sachertorte
Deze overdadige chocoladetaart is wereldberoemd om alle juiste redenen!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g poedersuiker
325 g boter, blokjes
9 eieren
200 g donkere chocolade, gesmolten
210 g bloem
50 g basterdsuiker
225 g pure chocolade, gehakt
2 eetlepels maïssiroop
Stap voor stap
Doe de poedersuiker en 225 g boter in een kom en meng op lage snelheid en verhoog de snelheid totdat je een bleke en luchtige massa hebt.
Voeg in één keer 9 eierdooiers toe. Ga door totdat de eierdooiers volledig zijn vermengd. Voeg de gesmolten chocolade en bloem toe en mix goed door elkaar.
Mix het eiwit en de basterdsuiker op hoge snelheid totdat er stevige pieken ontstaan. Meng het eiwit door het chocoladebeslag.
Giet het beslag in een springvorm en bak 40 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster. Als de taart is afgekoeld, snijd je die horizontaal door en verdeel je de abrikozenjam. Zet daarna de bovenkant weer op de onderkant.
Doe de chocolade en 100 g boter in een magnetronbestendige kom en laat smelten. Meng de maïssiroop erdoor.
Giet het chocoladeglazuur over de taart en verspreid totdat de volledige zijkant is bedekt. Doe de gehakte nootjes eroverheen en laat afkoelen op kamertemperatuur.