Sinaasappel-cranberryscones
Een winterversie van de klassieke scone. Je keuken wordt gevuld door de heerlijke geuren van sinaasappel, cranberry's en kaneel.
Sinaasappel-cranberryscones
Een winterversie van de klassieke scone. Je keuken wordt gevuld door de heerlijke geuren van sinaasappel, cranberry's en kaneel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
70 g basterdsuiker
2 sinaasappels sinaasappelrasp
420 g bloem
2,5 theelepels bakpoeder
1/2 theelepels baksoda
1/4 theelepels zout
1/4 theelepels vanillepoeder
1/4 theelepels kaneel
170 g boter, koud en in blokjes
250 ml karnemelk
1 eetlepels botermelk voor insmeren
1 ei
130 g gedroogde cranberry's
1 eetlepels rietsuiker
Stap voor stap
Doe de suiker en sinaasappelschil in de kom van de mixer en bevestig de platte menghaak. Meng een minuut op snelheid 2 tot de suiker de structuur van nat zand heeft.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het zout en de kaneel toe. Verwijder de platte menghaak en bevestig de deeghaak. Voeg de boter toe en meng op snelheid 1 tot de boter in stukjes ter grootte van een doperwt uiteen is gevallen.
Voeg de botermelk, het ei en de cranberry's toe en meng kort op snelheid 1 tot het deeg net een geheel begint te vormen. Het deeg moet eerder grof dan glad zijn, dan worden de scones luchtiger.
Vorm het deeg op een bebloemd oppervlak in een grote schijf. Druk het voorzichtig samen zodat de vorm beter behouden blijft. Gebruik een groot mes om het deeg in 6 parten te snijden. Breng deze over naar een bakplaat met bakpapier. Smeer de scones in met een beetje botermelk en bestrooi ze met rietsuiker voor een mooie goudbruine korst.
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat afkoelen op een rooster.