Sobanoedels
Wanneer je deze sobanoedels zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer sobanoedels uit de winkel!.
Sobanoedels
Wanneer je deze sobanoedels zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer sobanoedels uit de winkel!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g boekweitmeel
110 g + extra voor het bestuiven bloem
300 ml ijskoud water
Stap voor stap
Doe beide soorten bloem in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet het apparaat op snelheid 1 en voeg langzaam het water toe tot er een kruimelig deeg ontstaat. Bevestig de kneedhaak aan de mixer/keukenrobot en kneed 1 minuut of tot het deeg glad is. Als het deeg te stevig is, voeg dan een extra eetlepel water toe. Als het deeg niet bij elkaar blijft, kun je extra bloem toevoegen, per eetlepel.
Bevestig de KitchenAid pastaroller met de instelknop ingesteld op 1 om te mengen. Verdeel het deeg in 8 stukken en druk elk deel plat. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 2. Haal de lap deeg door de rollers om te kneden. Bestuif de deegvellen licht met bloem, dek ze af en zet apart. Bevestig de spaghettisnijder en voer de deegvellen door om sobanoedels te snijden. Leg de sobanoedels op een groot bord en ga door tot alle deegvellen zijn gebruikt.
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Vul een grote kom met water en ijs om de gekookte noedels in te koelen. Laat de noedels voorzichtig in het kokende water vallen en roer met een schuimspaan om de noedels te scheiden. Laat gedurende 1 minuut koken. Lepel de noedels eruit met een lepel en dompel ze onder in het ijswater. Haal de noedels uit het ijswater en zet apart. Herhaal dit met de rest van de noedels.