Soezen met knoflook en kaas
Lichte, luchtige soezen met kaas zijn het perfecte hapje bij een glas wijn of bubbels.
Soezen met knoflook en kaas
Lichte, luchtige soezen met kaas zijn het perfecte hapje bij een glas wijn of bubbels.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
110 g boter
250 ml water
140 g bloem
5+1 eieren
2 takjes verse tijm
1/2 theelepel zwarte peper
150 g harde kaas
1 teentje knoflook
Stap voor stap
Recept voor het maken van 15 soezen.
Smelt de boter en zet het water op een middelhoog vuur. Roer met een houten lepel de bloem erdoor tot er een zacht deeg ontstaat.
Voeg de eieren één voor één toe terwijl je het deeg op hoge snelheid mengt.
Roer de tijm, zwarte peper, kaas en knoflook erdoor.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit de soezen op een ingevette bakplaat.
Druk de soezen met een natte vinger aan zodat ze perfect rond uit de oven komen.
Bestrijk de soezen met een losgeklopt ei en maak af met vers geraspte kaas.
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.