Sorbet van vers fruit
Sorbet van vers fruit
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g suiker
125 ml Water
450 g gehakt bevroren fruit
1 theelepels vanille-extract
Stap voor stap
Zet een middelgrote kom met water en ijsklontjes klaar. Doe suiker en water in een kleine sauspan. Zet het vuur middelhoog en roer ongeveer een minuut tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in een kleine hittebestendige kom en zet de kom ongeveer vijf minuten in een ijsbad om af te koelen. Je kunt siroop tot een week van tevoren maken en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren.
Doe fruit, gekoelde suikersiroop en vanille in de blenderkan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 3. Meng ongeveer een minuut tot een glad mengsel en gebruik de stamper met flexibele rand om ingrediënten van de zijkant van de kan te schrapen. Meng niet te lang, anders gaat je sorbet smelten.
Serveer meteen of doe het in een luchtdicht bakje en laat het ongeveer twee uur opstijven in de vriezer alvorens het te serveren. Sorbet blijft in de vriezer maximaal een week goed.
TIP VAN DE CHEF
Bij het maken van een bessensorbet kun je de textuur fijner maken door met de stamper met flexibele rand de sorbet door een zeef met middelfijne mazen te duwen en zo de zaadjes te verwijderen.