Skip the navigation

Taco s met pulled chicken en guacamole

KitchenAid chef-kok

Sappige pulled chicken, vol smaak, geserveerd in een tortilla en gegarneerd met zelfgemaakte guacamole.

Import-Recipe - PULLED CHICKEN TACOS WITH GUACAMOLE

Taco s met pulled chicken en guacamole

KitchenAid chef-kok

Sappige pulled chicken, vol smaak, geserveerd in een tortilla en gegarneerd met zelfgemaakte guacamole.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
12min
Totaal
37min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 theelepel chilipoeder

1 eetlepel oregano

1 theelepel uienpoeder

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel komijn

1 eetlepel knoflookpoeder, voor het op smaak brengen van de kip

1/2 theelepel zout, voor het op smaak brengen van de kip

4 kipfilet

100 ml kippenbouillon

2 eetlepels olijfolie

8 kleine tortilla's

1/2 rode ui, in halve ringen gesneden

2 eetlepels + 3 eetlepels voor de guacamole verse koriander

2 eetlepels jalapeñomayonaise

2 eetlepels mexicaanse salsa

3 rijpe avocado's

1/2 rijpe avocado's

1 romatomaat

1 limoen

1/2 theelepel zout, voor de guacamole

1 theelepel knoflookpoeder, voor de guacamole

Stap voor stap

  1. Bereid het kruidenmengsel voor door alle ingrediënten te mengen.

  2. Wentel de kipfilet in het kruidenmengsel.

  3. Leg ze in een hete pan en bak ze ongeveer 1 minuut aan elke kant. Voeg kippenbouillon toe en kook de kip ongeveer 12 minuten met het deksel op de pan.

  4. Haal de kip uit de pan (gooi de vloeistof niet weg) en doe de kip in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 2 en trek de kip uiteen.

  5. Voeg, als de kip uiteengetrokken is, de resterende vloeistof uit de pan toe en meng gedurende 30 seconden op roersnelheid.

  6. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pitten. Maak met een mes voorzichtig een kruispatroon in het vruchtvlees van de avocado's. Schep het avocadovruchtvlees in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak.

  7. Pel en snijd de ui in blokjes en voeg deze toe aan de kom.

  8. Snijd de tomaat doormidden en verwijder de zaden. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de kom.

  9. Voeg gehakte koriander, sap van 1 limoen, zout en knoflookpoeder toe.

  10. Zet de snelheidshendel op 2 en meng ongeveer een minuut. Meng niet te lang door, want je wilt dat de guacamole een brokkelige textuur houdt.

  11. Vul je tortilla's met guacamole, pulled chicken en garneer met de rode ui, koriander en sauzen.