Tempura met appelschijfjes en kardemomsuiker
Tempura met appelschijfjes en kardemomsuiker
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g rode appels
100 g lange vingers
25 g biologische rietsuiker
150 g perzikjam
1/2 theelepel kardemompoeder
Stap voor stap
Bevestig de spiraalsnijder aan je KitchenAid keukenrobot. Plaats een appel op de groente- en fruitpen en bevestig deze aan de spiraalsnijder. Bevestig het schilmes en het kleine ontkernmes en zet ze tegen de appel. Zet een kom onder de messen om de schillen op te vangen.
Zet de keukenrobot op snelheid 4 en laat draaien totdat de messen aan het eind van de appel zijn. Doe hetzelfde met de andere appels. Leg de geschilde appels op een snijplank. Snijd ze in schijfjes door de appels aan de zijkant door te snijden.
Verkruimel de lange vingers met je handen in een kom. Voeg de suiker en het kardemompoeder toe en meng door de lange vingers.
Schenk de jam over de appelschijfjes en schud ze door elkaar zodat alles goed bedekt is.
Druk elk appelschijfje in de crumble.
Leg alle schijfjes op een schaal en laat ze 15 minuten drogen. Serveer daarna direct.
In de zomer zijn deze appelschijfjes heerlijk met een bolletje vanille-ijs en kaneel.