Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g zalmforelfilet zonder huid
150 g tongfilet
50 g double cream (evt. te vervangen door 1 deel luchtig geklopte mascarpone met 2 delen slagroom erdoorheen geklopt)
10 g bieslook
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel yogurt
5 g basilicum
zout
peper
Stap voor stap
Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.
Snijd de zalmforelfilet in reepjes en zet de keukenrobot op snelheid 3. Haal ze door de voedselmolen om ze fijn te malen.
Voeg de double cream, de fijngehakte bieslook, zout en peper toe aan de zalmforel.
Vet een kleine vierkante bakvorm in en bekleed deze met de tongfilets.
Vul met de zalmforelvulling en leg de resterende tong erbovenop om af te dekken.
Zet de terrine 35 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.
Bereid de basilicumsaus: doe de mayonaise, yoghurt en gehakte basilicum in een kom.
Serveer warm of koud, met de basilicumsaus.
Met wat grotere hoeveelheden en een bedje van sla maak je er heel makkelijk een zomers hoofdgerecht van.