Tijmcake met olijfolie
Deze cake combineert zoet met hartig en is het tussendoortje dat altijd kan.
Tijmcake met olijfolie
Deze cake combineert zoet met hartig en is het tussendoortje dat altijd kan.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g basterdsuiker
10 takjes tijm
1 citroen
4 eieren
200 ml olijfolie
50 ml melk
270 g bloem
1 theelepel zout
3/4 theelepel baksoda
1,5 theelepel bakpoeder
Stap voor stap
Voeg de basterdsuiker, tijmblaadjes en citroenrasp toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak bevestigd. Mix op snelheid 2 totdat de suiker de consistentie van nat zand heeft. Voeg de eieren toe en meng totdat alles is opgenomen.
Voeg de olijfolie en melk toe en mix tot één geheel is ontstaan.
Breng de snelheid terug tot 1 en voeg de bloem, baksoda, het zout en bakpoeder toe. Mix totdat de droge ingrediënten net met de natte ingrediënten zijn gemengd. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak 40 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot een satéprikker er helemaal droog uit komt.