Tijmcrackers
Deze kruidige kaascrackers passen goed op een kaas- of charcuterieplankje.
Tijmcrackers
Deze kruidige kaascrackers passen goed op een kaas- of charcuterieplankje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g parmezaanse kaas, fijngeraspt
150 g bloem
1 theelepel zout
100 g boter, op kamertemperatuur
15 takjes verse tijm
1 eetlepel water
Stap voor stap
Met dit recept maak je 40 crackers.
Doe de kaas, bloem, boter en het zout in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak bevestigd.
Verwijder de blaadjes van 10 tijmtakjes en hak ze fijn. Voeg met het water toe aan de kom met de rest. Mix op snelheid 2 tot het deeg substantie krijgt. Wikkel het in plasticfolie en laat 1,5 uur koelen.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Snijd er rondjes uit en breng ze over naar een bakplaat met bakpapier.
Bak de crackers 12 minuten op 175°C tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.