Skip the navigation

Tijmcrackers

KitchenAid chef-kok

Deze kruidige kaascrackers passen goed op een kaas- of charcuterieplankje.

thymebiscuits_thumbnail.jpg

Tijmcrackers

KitchenAid chef-kok

Deze kruidige kaascrackers passen goed op een kaas- of charcuterieplankje.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Rusten
1h30
Koken
12min
Totaal
2h2
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g parmezaanse kaas, fijngeraspt

150 g bloem

1 theelepel zout

100 g boter, op kamertemperatuur

15 takjes verse tijm

1 eetlepel water

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 40 crackers.

  2. Doe de kaas, bloem, boter en het zout in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak bevestigd.

  3. Verwijder de blaadjes van 10 tijmtakjes en hak ze fijn. Voeg met het water toe aan de kom met de rest. Mix op snelheid 2 tot het deeg substantie krijgt. Wikkel het in plasticfolie en laat 1,5 uur koelen.

  4. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Snijd er rondjes uit en breng ze over naar een bakplaat met bakpapier.

  5. Bak de crackers 12 minuten op 175°C tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.