Eenvoudige parmigiana met tomaat en aubergine
De aubergine parmigiana is een heerlijk vegetarische gerecht met tomaten en kaas, perfect als doordeweekse maaltijd.
Eenvoudige parmigiana met tomaat en aubergine
De aubergine parmigiana is een heerlijk vegetarische gerecht met tomaten en kaas, perfect als doordeweekse maaltijd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 aubergines
1 kg tomaten (roma of San Marzano)
1 ui
1 teentje knoflook
50 g Parmezaanse kaas
2 mozzarellabolletjes
50 ml olijfolie
- zout
2 theelepels gedroogde oregano
Stap voor stap
Bevestig de groente- en fruitzeef op de mixer.
Snijd de tomaten over de lengte doormidden. Haal de zaden eruit. Snijd in vieren.
Pureer de tomaten tot een coulis op snelheid 4.
Pel de knoflook en hak de teentjes in fijne stukken.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Voeg ui en knoflook toe. Fruit gedurende 1 minuut. Giet de tomatencoulis in de pan. Voeg gedroogde oregano en zout toe. Laat de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de aubergine aan beide zijden tot die zacht en lichtbruin zijn. Dit moet je in delen doen, want ze passen waarschijnlijk niet allemaal in één pan.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Doe de aubergines en mozzarella in een ovenvaste schaal. Bedek met de warme tomatensaus en eindig met geraspte Parmezaanse kaas. Bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten goudbruin en borrelend.