Skip the navigation

Eenvoudige parmigiana met tomaat en aubergine

KitchenAid chef-kok

De aubergine parmigiana is een heerlijk vegetarische gerecht met tomaten en kaas, perfect als doordeweekse maaltijd.

Import-Recipe - Aubergine Parmigiana

Eenvoudige parmigiana met tomaat en aubergine

KitchenAid chef-kok

De aubergine parmigiana is een heerlijk vegetarische gerecht met tomaten en kaas, perfect als doordeweekse maaltijd.

Hulpmiddelen

StandMixer
FoodProcessor
FoodStrainer
Voorbereiden
10min
Koken
45min
Totaal
55min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2 aubergines

1 kg tomaten (roma of San Marzano)

1 ui

1 teentje knoflook

50 g Parmezaanse kaas

2 mozzarellabolletjes

50 ml olijfolie

- zout

2 theelepels gedroogde oregano

Stap voor stap

  1. Bevestig de groente- en fruitzeef op de mixer.

  2. Snijd de tomaten over de lengte doormidden. Haal de zaden eruit. Snijd in vieren.

  3. Pureer de tomaten tot een coulis op snelheid 4.

  4. Pel de knoflook en hak de teentjes in fijne stukken.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Voeg ui en knoflook toe. Fruit gedurende 1 minuut. Giet de tomatencoulis in de pan. Voeg gedroogde oregano en zout toe. Laat de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

  6. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de aubergine aan beide zijden tot die zacht en lichtbruin zijn. Dit moet je in delen doen, want ze passen waarschijnlijk niet allemaal in één pan.

  7. Snijd de mozzarella in plakjes.

  8. Doe de aubergines en mozzarella in een ovenvaste schaal. Bedek met de warme tomatensaus en eindig met geraspte Parmezaanse kaas. Bak in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten goudbruin en borrelend.