Tomatensoep met gehaktballetjes
Tomatensoep met gehaktballetjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g uien, gepeld en in vieren gesneden
1 kg tomaten, in vieren gesneden
1 prei, grof gehakt
2 eetlepels olijfolie
1/2 bosje platte peterselie
2 takjes verse dragon
2 blokjes rundvleesbouillon
750 ml Water
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels suiker
350 g vers bereide gehaktballetjes (2 cm)
peper
zout
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de ui, tomaten en prei toe. Sluit het deksel. Druk 15 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Doe de olijfolie in de kom. Verwijder de maatbeker en sluit het deksel. Selecteer 'BOIL P2' en druk op de startknop. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.
Na Stap 1: voeg de peterselie, dragon, bouillonblokjes, water, tomatenpuree en suiker toe. Sluit het deksel. Druk op Start om stap 2 te starten.
Na stap 2: druk op 'Cancel' (annuleren) om de warmhoudmodus te verlaten. Open de kom en verwijder de takjes dragon. Sluit het deksel. Stel de timer in op 2 minuten, druk op Start en verhoog de snelheid langzaam naar 10. Voeg de rauwe gehaktballetjes toe aan de soep. Sluit het deksel. Stel de temperatuur in op 110 °C en de timer op 5 minuten. Druk op Start. Breng op smaak met zout en peper. Serveer heet.