Varkenslende gevuld met pesto geserveerd met pommes duchesse
Verras jezelf - en je gasten - met deze hartverwarmende maaltijd. Het maakt indruk, maar is toch eenvoudig te maken.
Varkenslende gevuld met pesto geserveerd met pommes duchesse
Verras jezelf - en je gasten - met deze hartverwarmende maaltijd. Het maakt indruk, maar is toch eenvoudig te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
80 ml olijfolie
1/2 theelepel zout, voor de pesto
100 g rucola
1 teen knoflook
20 g walnoten
45 g parmezaanse kaas
1 varkenslende
100 g geitenkaas
50 g cranberry's
800 g kruimige aardappelen
60 ml volle slagroom
40 g boter
2 eidooiers
1/2 theelepel zout, voor de pommes duchesse
1/2 theelepel peper, voor de pommes duchesse
theelepel 1/4 nootmuskaat
Stap voor stap
Doe de olijfolie, zout, rucola, knoflook, walnoten en Parmezaanse kaas in de kan van de blender.
Begin met mengen op snelheid 2, verhoog de snelheid naar 4 totdat de pesto goed is gemend, maar niet helemaal glad is.
Voeg zo nodig wat extra olijfolie toe, 1 eetlepel per keer.
Maak in de lengte een sneetje in de varkenslende en vouw deze open. Sla het vlees plat met een vleeshamer tot het ongeveer 2 centimeter dik is.
Verdeel de pesto over de varkenslende en laat aan de zijkanten wat ruimte over.
Verkruimel de geitenkaas over de pesto en bestrooi met de cranberry's.
Rol de varkenslende strak op en zet de rol vast met keukentouw.
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Laat de varkenslende 5 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout totdat ze gaar zijn.
Doe de aardappelen in de kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde en begin met mengen op snelheid 6.
Verwarm de room en boter in een kleine steelpan totdat de boter is gesmolten.
Schenk het roommengsel bij de aardappelen en voeg twee eidooiers en de kruiden toe.
Verhoog de snelheid tot 10 en meng tot er geen klonten meer zijn.
Doe de aardappelpuree in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit de puree in krullen op een bakplaat met bakpapier.
Laat de pureekrullen 30 minuten stevig worden, bestrijk ze met een beetje eigeel en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.