Skip the navigation

Varkenslende gevuld met pesto geserveerd met pommes duchesse

KitchenAid chef-kok

Verras jezelf - en je gasten - met deze hartverwarmende maaltijd. Het maakt indruk, maar is toch eenvoudig te maken.

Import-Recipe - PESTO STUFFED PORK LOIN & POMME DUCHESSE

Varkenslende gevuld met pesto geserveerd met pommes duchesse

KitchenAid chef-kok

Verras jezelf - en je gasten - met deze hartverwarmende maaltijd. Het maakt indruk, maar is toch eenvoudig te maken.

Hulpmiddelen

Blender
StandMixer
Voorbereiden
1h20
Koken
1h20
Totaal
2h40
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

80 ml olijfolie

1/2 theelepel zout, voor de pesto

100 g rucola

1 teen knoflook

20 g walnoten

45 g parmezaanse kaas

1 varkenslende

100 g geitenkaas

50 g cranberry's

800 g kruimige aardappelen

60 ml volle slagroom

40 g boter

2 eidooiers

1/2 theelepel zout, voor de pommes duchesse

1/2 theelepel peper, voor de pommes duchesse

theelepel 1/4 nootmuskaat

Stap voor stap

  1. Doe de olijfolie, zout, rucola, knoflook, walnoten en Parmezaanse kaas in de kan van de blender.

  2. Begin met mengen op snelheid 2, verhoog de snelheid naar 4 totdat de pesto goed is gemend, maar niet helemaal glad is.

  3. Voeg zo nodig wat extra olijfolie toe, 1 eetlepel per keer.

  4. Maak in de lengte een sneetje in de varkenslende en vouw deze open. Sla het vlees plat met een vleeshamer tot het ongeveer 2 centimeter dik is.

  5. Verdeel de pesto over de varkenslende en laat aan de zijkanten wat ruimte over.

  6. Verkruimel de geitenkaas over de pesto en bestrooi met de cranberry's.

  7. Rol de varkenslende strak op en zet de rol vast met keukentouw.

  8. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

  9. Laat de varkenslende 5 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

  10. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout totdat ze gaar zijn.

  11. Doe de aardappelen in de kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde en begin met mengen op snelheid 6.

  12. Verwarm de room en boter in een kleine steelpan totdat de boter is gesmolten.

  13. Schenk het roommengsel bij de aardappelen en voeg twee eidooiers en de kruiden toe.

  14. Verhoog de snelheid tot 10 en meng tot er geen klonten meer zijn.

  15. Doe de aardappelpuree in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit de puree in krullen op een bakplaat met bakpapier.

  16. Laat de pureekrullen 30 minuten stevig worden, bestrijk ze met een beetje eigeel en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.