Vegan groene fettuccine met saus van pompoenpitten broccoli en olijven
Een eenvoudige groene fettuccine, met een combinatie van geroosterde pompoenpitten die de smaak verhogen.
Vegan groene fettuccine met saus van pompoenpitten broccoli en olijven
Een eenvoudige groene fettuccine, met een combinatie van geroosterde pompoenpitten die de smaak verhogen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g tarwemeel
2 eieren
50 g peterselie
200 g broccoliroosjes
50 g groene olijven uit blik
50 g geraspte parmezaanse kaas
15 g marjolein
2 eetlepels extra vergine olijfolie
Een snufje zout
Een snufje gemalen peper
50 g geroosterde pompoenpitten
Stap voor stap
Bevestig de sappers aan de keukenrobot. Duw de peterselie door de opening om er sap van te maken. Zet weg.
Doe de eieren, het peterseliesap, het meel en 1/3 theelepel zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.
Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.
Haal de pasta met één hand door de fettuccinesnijder en gebruik je andere hand om de pasta te begeleiden als deze uit de fettuccinesnijder komt.
Leg de fettuccine op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.
Breng terwijl de pasta droogt een grote pan gezouten water aan de kook.
Snijd de broccoli in stukjes, voeg ze toe aan het water en kook ze 3 minuten mee. Voeg de pasta toe aan het water en de broccoli en laat nog eens 3 minuten koken. Giet de pan zorgvuldig af en doe de inhoud in een grote kom. Voeg de olijven, marjolein, olijfolie en geraspte kaas toe. Meng goed, strooi er de geroosterde pompoenpitten over en serveer direct.
Te groen? Voeg naast de broccoli wat cherrytomaten toe aan het kokende water.
Add the pasta to the water with broccoli and cook for 3 more minutes until al dente.
Drain, then transfer in a large bowl, add olives and marjoram, olive oil and grated cheese. Mix well and serve immediately with the roasted pumpkin seeds.
Too green? Add cherry tomatoes together with the broccoli in the boiling water.