Vegan kikkererwtenburgers
Vegan kikkererwtenburgers
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g kikkererwten
1/2 sjalot
1 eetlepel aardappelzetmeel
10 g peterselie
50 g broodkruimels
50 g griekse yoghurt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 snufje zout
Stap voor stap
Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.
Doe de kikkererwten, sjalot, peterselie, zout en aardappelzetmeel in een kom. Meng goed.
Zet de keukenrobot op snelheid 3.
Maal het mengsel in de molen, duw het indien nodig naar beneden met de wisser.
Maak er met een ijsschep 4 bolletjes van.
Maak de bolletjes plat en druk ze voorzichtig in de broodkruimels.
Leg de burgers op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer met de Griekse yoghurt als dipsaus.
Serveer als een ‘echte' hamburger, op een broodje met tomaat, ui, augurk en ketchup.