Skip the navigation

Vegan kikkererwtenburgers

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Vegan chickpeas burger

Vegan kikkererwtenburgers

KitchenAid Chef

Hulpmiddelen

StandMixer
MeatGrinder
Voorbereiden
20min
Koken
15min
Totaal
35min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

200 g kikkererwten

1/2 sjalot

1 eetlepel aardappelzetmeel

10 g peterselie

50 g broodkruimels

50 g griekse yoghurt

2 eetlepels extra vergine olijfolie

1 snufje zout

Stap voor stap

  1. Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  2. Doe de kikkererwten, sjalot, peterselie, zout en aardappelzetmeel in een kom. Meng goed.


  3. Zet de keukenrobot op snelheid 3.


  4. Maal het mengsel in de molen, duw het indien nodig naar beneden met de wisser.


  5. Maak er met een ijsschep 4 bolletjes van.


  6. Maak de bolletjes plat en druk ze voorzichtig in de broodkruimels.


  7. Leg de burgers op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.


  8. Serveer met de Griekse yoghurt als dipsaus.


  9. Serveer als een ‘echte' hamburger, op een broodje met tomaat, ui, augurk en ketchup.