Veganistische graham crackers
Een veganistische twist op de iconische krokante cracker.
Veganistische graham crackers
Een veganistische twist op de iconische krokante cracker.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
50 g bruine suiker
50 g basterdsuiker
150 g veganistische boter
200 g bloem
100 g roggemeel
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
indien nodig, veganistische melk
Stap voor stap
Doe beide soorten suiker en de veganistische boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix door elkaar op snelheid 4 tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de bloem, het roggemeel, kaneel, bakpoeder en zout toe. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt. Als het deeg te droog is, kun je een beetje veganistische melk toevoegen, 1 theelepel tegelijk.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en snijd er met een pizzasnijder rechthoeken uit. Prik met een vork enkele gaatjes in het oppervlak van de crackers.
Bak 15 minuten op 175°C. Neem uit de oven en snijd de crackers opnieuw met de pizzasnijder terwijl ze nog heet zijn. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze losbreekt.