Skip the navigation

Veganistische houtskoolwafels met spirulina kokosyoghurt

KitchenAid chef-kok

Ben je gek op creatief plantaardig eten? Probeer dan deze veganistische wafels met een verfrissende topping. Ze zijn voedzaam, smaken heerlijk en zien er ook nog eens prachtig uit op je bord.

Import-Recipe - Vegan charcoal waffles with spirulina coconut yoghurt

Veganistische houtskoolwafels met spirulina kokosyoghurt

KitchenAid chef-kok

Ben je gek op creatief plantaardig eten? Probeer dan deze veganistische wafels met een verfrissende topping. Ze zijn voedzaam, smaken heerlijk en zien er ook nog eens prachtig uit op je bord.

Hulpmiddelen

StandMixer
GrainMill
Sifter
Voorbereiden
15min
Koken
6min
Totaal
21min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2 eetlepels lijnzaad

5 eetlepels water

160 g tarwekorrels

2 eetlepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

4 eetlepels kokossuiker

1 eetlepels actieve kool in poedervorm

180 ml amandelmelk

1 eetlepel appelazijn

4 eetlepels kokosolie, gesmolten

1/2 vanillestokje

180 ml koolzuurhoudend water

100 g kokosyoghurt

1 eetlepel blauw spirulina-poeder

verse bessen

1 pitaja

eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Doe het lijnzaad en het water in een kleine kom en laat dit ten minste 5 minuten staan tot de textuur gelachtig wordt.

  2. Bevestig de metalen graanmolen op de mixer/keukenrobot en voeg de tarwekorrels toe. Zet de maalmolen op de fijnste instelling door de instelknop rechtsom te draaien naar het symbool voor fijne maling. Plaats een kom onder de molen en vang de bloem op. Zet apart.

  3. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot en zeef de bloem, het bakpoeder, de kokossuiker en het zout op snelheid 4. Zet de kom met droge ingrediënten apart.

  4. Doe de amandelmelk en appelazijn in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en begin te mengen op snelheid 2. Voeg de kokosolie en vanillezaadjes geleidelijk toe.

  5. Voeg het gezeefde bloemmengsel beetje bij beetje toe. Verhoog de snelheid tot stand 4 en voeg het koolzuurhoudende water en de actieve kool toe. Meng tot er geen klontjes meer zijn.

  6. Zet het wafelijzer op een hoge stand en giet er beslag in totdat de vorm is gevuld. Bak 5-6 minuten totdat de buitenkant van de wafel knapperig is.

  7. Meng de yoghurt en het spirulina-poeder in een kleine kom. Serveer de wafels met de toppings.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale