Skip the navigation

Veganistische slagroom

KitchenAid chef-kok

Deze kokosroom is een geweldig zuivelvrij alternatief voor slagroom en kan worden gebruikt als topping op fruit, ijs of een ijsdrank.

veganwhippedcream_thumbnail.jpg

Veganistische slagroom

KitchenAid chef-kok

Deze kokosroom is een geweldig zuivelvrij alternatief voor slagroom en kan worden gebruikt als topping op fruit, ijs of een ijsdrank.

Hulpmiddelen

StandMixer
Instelling
24h
Koken
5min
Totaal
24h5
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 blik kokosmelk

2 eetlepels poedersuiker

1 theelepel vanillepoeder

Stap voor stap

  1. Plaats een kan kokosmelk gedurende 24 uur in de koelkast voordat je begint. Plaats de kom van de mixer/keukenrobot en de draadgarde, 15 minuten voordat je begint met het opkloppen van de room, in de vriezer.

  2. Open het gekoelde blik kokosmelk en lepel de stevig geworden room van de bovenkant af. Voeg de room aan de gekoelde kom van de mixer/keukenrobot toe. Klop op snelheid 8 tot er zachte pieken ontstaan.

  3. Voeg de poedersuiker en vanillepoeder toe en klop nog een minuut op snelheid 8. Serveer direct.