Vegetarische sushi
Simpele, snelle sushi: perfect voor lunch of diner!
Vegetarische sushi
Simpele, snelle sushi: perfect voor lunch of diner!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
750 g Gekookte sushirijst, op smaak gebracht en gekoeld
5 wortels
300 g rode kool
7 nori vellen
2 avocado, gesneden
30 g tuinkers
Stap voor stap
Was en schil de wortels. Bevestig de foodprocessor met de 4 mm raspschijf op de mixer. Rasp de wortels op snelheid 10. Zet wortelrasp apart en versnipper de rode kool.
Leg een vel nori (eetbaar zeewier) op de sushimat, met de glanzende kant naar beneden. Doop je handen in water zodat de rijst niet aan je handen plakt, en plaats een dun laagje voorbereide sushirijst op het vel nori, waarbij je de bovenrand vrij laat.
Plaats de wortelrasp, koolsnippers, avocadoschijfjes en tuinkers zorgvuldig op de rijst. Rol met behulp van de sushimat het geheel stevig op tot het een strakke rol is. Bevochtig het vrijgehouden randje nori om de rol te sluiten. Gebruik een scherp mes om de rol in schijfjes te snijden.
Bedruip de sushi met saus naar keuze en voeg er toppings aan toe van (sesam)zaadjes, verse kruiden of gebakken uitjes.