Skip the navigation

Verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten

KitchenAid Chef

Dit vegetarisch recept voor verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten combineert de volle smaak van zelfgemaakte pasta met een hartige, aardachtige saus. Perfect voor een gezellig etentje of een speciale weekendmaaltijd.

Fettucine-mushroom

Verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten

KitchenAid Chef

Dit vegetarisch recept voor verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten combineert de volle smaak van zelfgemaakte pasta met een hartige, aardachtige saus. Perfect voor een gezellig etentje of een speciale weekendmaaltijd.

Hulpmiddelen

StandMixer
PastaPress
PastaCutters
Voorbereiden
50min
Koken
25min
Totaal
1h15
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

315 g + meer indien nodig bloem

3 grote eieren, op kamertemperatuur

2 theelepel + meer indien nodig Water

3/4 theelepel + meer voor het koken van de pasta zout

65 g gehakte walnoten

30 g gezouten boter

2 eetlepels olijfolie

4 sjalotten, in blokjes

4 knoflookteentjes, fijngesneden

450 g kastanjechampignons, geborsteld, in plakjes

120 ml droge witte wijn

140 g babyspinazie, babyboerenkool of babyrucola

120 ml volle slagroom

120 ml kookwater voor pasta

to taste gemalen peper

Stap voor stap

  1. Pastadeeg maken: Doe de bloem in de kom van je mixer. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daarin de eieren, water en 1/4 theelepel zout. Bevestig de platte menghaak op de mixer en plaats de kom. Mix de ingrediënten 1 minuut op snelheid 1 tot een grof deeg. Het deeg mag niet scheuren als je het samendrukt tussen je vingers. Als het deeg te droog is, voeg dan telkens 1 theelepel water toe tot het een stevig geheel is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan steeds 1 eetlepel bloem toe.

  2. Haal het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven oppervlak met de hand tot een glad deeg. Vorm het tot een bal. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten.

  3. Verdeel het deeg na het rusten in 4 porties. Dek 3 porties af en vorm van het resterende deel een ovaal met een dikte van ongeveer 1,5 cm.

  4. Bevestig de pastaroller op de mixer en zet de mixer op snelheid 4. Stel de dikte in op 1 en voer het deeg er 3 keer doorheen. Vouw het deeg in drieën en voer het er nog 3 keer doorheen. Herhaal dit tot het deeg glad en soepel is. Stel de dikte in op 2 en voer het deeg er 2 keer doorheen. Herhaal dit voor elke dikte tot de gewenste dikte is bereikt. Voor fettuccine is dat 4-5. Leg het uitgerolde deeg op een met bloem bestoven oppervlak en herhaal dit proces met de overige porties deeg.

  5. Wanneer je al het deeg tot de gewenste dikte hebt uitgerold, verwissel je de pastaroller door de fettuccinesnijder. Zet de mixer op snelheid 4 en voer met bloem bestoven vellen door de snijder. Bestuif de fettuccinelinten met een beetje bloem en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.

  6. Kook water op hoog vuur.

  7. De pastasaus maken: Maak de saus terwijl je het water aan de kook brengt. Verhit een koekenpan van ongeveer 30 cm op middelhoog vuur. Laat boter smelten in de pan. Voeg de fijngehakte walnoten en 1/2 theelepel zout toe en roer af en toe totdat de walnoten ongeveer 5 minuten geroosterd zijn. Doe de walnoten op een bord.

  8. Gebruik dezelfde koekenpan, laat het vuur op middelhoog en doe olijfolie in de pan. Voeg de sjalotten toe en bak 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de champignons toe en roer ze door de sjalotten en knoflook. Laat 5-7 minuten bakken zonder te roeren om karamellisatie te stimuleren. Roer en bak nog 2-3 minuten langer zodat het vocht uit de champignons kan verdampen.

  9. Blus af met de wijn. Roer en voeg de groenten toe. Doe het deksel op de pan om de groenten sneller te laten slinken en bak 2 minuten. Roer de room erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout en gemalen peper. Doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur.

  10. Voeg 2-3 theelepels zout toe aan kokend water en voeg de pasta toe. Kook de verse pasta 4-6 minuten. Roer de pasta door de saus in de koekenpan. Voeg indien nodig pastakookwater toe om de saus de gewenste dikte te geven. Bestrooi met in boter geroosterde walnoten en serveer.

Recepten om meteen mee aan de slag te gaan

ALLES BEKIJKEN
Forest crumble.JPG

Desserts

Forest crumble

Geniet van de smaak van een forest crumble met een gouden, boterzachte haver-hazelnoottopping op een heerlijke mix van peer en bramen en een vleugje vanille en kaneel.

Duration

1 uur 5 minuten

AAN DE SLAG
Fig cake with rosemary glaze.JPG

Desserts

Vijgencake met rozemarijnglazuur

Smul van een heerlijke vijgencake waarin de rijke, zoete smaak van verse vijgen perfect wordt aangevuld met het aromatische rozemarijnglazuur.

Duration

1 uur 5 minuten

AAN DE SLAG
Mushroom and leek galette.JPG

Vegetarian, Hoofdgerecht

Paddenstoelen-preigalette

Geniet van een hartig, rustiek gerecht met een krokante korst vol kruiden, gevuld met een mengsel van paddenstoelen, prei en een vleugje mosterd.

Duration

1 uur 55 minuten

AAN DE SLAG
Fettucine-mushroom

Pasta

Verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten

Dit vegetarisch recept voor verse fettuccine met champignons, groene groenten en walnoten combineert de volle smaak van zelfgemaakte pasta met een hartige, aardachtige saus. Perfect voor een gezellig etentje of een speciale weekendmaaltijd.

Duration

1 uur 15 minuten

AAN DE SLAG
Lemon-rosemary-layer-cake-with-dark-berries

Desserts

Gelaagde citroen-rozemarijncake met donkere bessen

Een heerlijk samenspel van sprankelende citroen en aardse rozemarijn, in laagjes met een rijke botercrème van vanillebonen en een huisgemaakte bessen-chia-jam. Met deze cake met uniek smaakprofiel maak je zeker indruk, ideaal voor het vieren van speciale gelegenheden zoals verjaardagen of knusse avonden met vrienden.

Duration

1 uur 25 minuten

AAN DE SLAG
Pear-ginger-walnut-cake

Desserts

Peer-gember-walnoottaart

Deze peer-gember-walnoottaart is een heerlijk gluten- en graanvrij dessert dat naar herfst smaakt. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker. De gember voegt een interessante warme smaak toe die de fijne smaken van de taart aanvult, waardoor het een intrigerend en smaakvol geheel wordt.

Duration

1 uur 20 minuten

AAN DE SLAG
Savoury-dutch-baby

Ontbijt / brunch

Hartige Dutch Baby met salade van babyrucola

Deze hartige Dutch Baby met een salade van babyrucola is de perfecte balans tussen comfort en versheid. Een smaakvol en eenvoudig gerecht dat perfect is als brunch of lichte avondmaaltijd.

Duration

45 minuten

AAN DE SLAG

Volg je intuïtie

Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Profile
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Kit
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Frontal
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Perspective
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Perspective open
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Other
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Lifestyle 1
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Lifestyle 2
Kitchenaid Food processor 5KSM180WSEEG Evergreen Lifestyle 3

MIXER DESIGN SERIE 4,7 L EVERGREEN - ARTISAN

Mixer uit Evergreen Design Serie met unieke details en roestvrijstalen accessoires.

5KSM180WSEEG
€ 999,00
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Profile
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Perspective
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Profile open
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Other
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Lifestyle
Kitchenaid Ketel 5KEK1522EAC Amandelwit Perspective open

WATERKOKER MET TEMPERATUURREGELING 1,5L - ARTISAN

De KitchenAid 1,5 L Waterkoker met temperatuurregeling heeft prachtige ronde vormen en kookt water snel tot temperaturen tussen 50 en 100 °C.

5KEK1522EAC
Keizerrood
Pebbled palm
Pistache
Vulkaanzwart
Ink blue
Tingrijs
Appelrood
Onyx zwart
Amandelwit
Imperial grey
Keizerrood
Pebbled palm
Pistache
Vulkaanzwart
Ink blue
Tingrijs
Appelrood
Onyx zwart
Amandelwit
Imperial grey
€ 186,75€ 249,00
Kitchenaid Chopper 5KFC3516EAC Amandelwit Frontal
Kitchenaid Chopper 5KFC3516EAC Amandelwit Kit
Kitchenaid Chopper 5KFC3516EAC Amandelwit Perspective
Kitchenaid Chopper 5KFC3516EAC Amandelwit Other

MINIHAKMOLEN 830 ML

Minihakmolen die je voor al je dagelijkse taken op je aanrecht wilt hebben.

5KFC3516EAC
Amandelwit
Wit
Keizerrood
Onyx zwart
Contour zilver
Amandelwit
Wit
Keizerrood
Onyx zwart
Contour zilver
€ 79,20€ 99,00
Kitchenaid Food processor 5KFP0719EBM Matzwart Frontal 1
Kitchenaid Food processor 5KFP0719EBM Matzwart Frontal 2
Kitchenaid Food processor 5KFP0719EBM Matzwart Frontal 3
Kitchenaid Food processor 5KFP0719EBM Matzwart Kit
Kitchenaid Food processor 5KFP0719EBM Matzwart Other

FOODPROCESSOR 1,7L

Compacte foodprocessor met handige opslagruimte om te hakken, pureren, kneden, raspen en snijden.

5KFP0719EBM
€ 119,20€ 149,00