Witbrood
Geniet van de geur van versgebakken brood in huis.
Witbrood
Geniet van de geur van versgebakken brood in huis.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 ml water op kamertemperatuur
5 g verse gist
250 g tarwebloem
3,5 g boter op kamertemperatuur
5 g zout
Stap voor stap
Los de verse gist op in het water in de kom van de mixer.
Bevestig de zeef met weegschaal aan de mixer/keukenrobot en zeef de bloem op snelheid 2.
Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.
Mix op de laagste snelheid gedurende 10 minuten tot het deeg glad is en een bal vormt. Als het deeg te droog is, kun je een beetje water toevoegen. Als het deeg te kleverig is, kun je een beetje bloem toevoegen. Doe dit met 1 eetlepel per keer.
Plaats het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Bedek het deeg met en vochtige doek en laat 5 minuten rusten.
Kneed het deeg met de hand gedurende 5 minuten en vorm het deeg tot een mooie bal.
Bedek het deeg met bloem en een vochtige doek en laat nog eens 15 minuten rijzen.
Kneed nogmaals met de hand gedurende 5 minuten en vorm het deeg tot een mooie bal. Als het deeg te nat is, voeg je een beetje bloem toe. Laat het 45 minuten tot één uur rijzen totdat het dubbel zo groot is.
Plaats bakpapier op de bakplaat en leg het brood erop.
Snijd een patroon met een zeer scherp mes.
Bak het brood gedurende 45 minuten op 220 °C in een voorverwarmde oven.
Plaats ook een kleine ovenbestendige schaal met water in de oven. Dit helpt om een knapperige korst te krijgen.