Wortel- en gembersoep
Wortel- en gembersoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g uien, gepeld en in vieren gesneden
30 g verse gember, geschild en grof gehakt
600 g wortels, geschild, in plakjes van 1 cm.
1 blokje groentebouillon
500 ml Water
1 kruidenbuiltje
400 ml kokosmelk
peper
zout
verse koriander
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Schil en hak de wortels en gember, snijd de ui in vier stukken en doe alles in de kom met de olie. Selecteer 'BOIL P1'. Sluit het deksel en druk op Start. Als de toon klinkt, open je het deksel en voeg je water en zout toe. Stel de temperatuur in op 120 °C, 15 min. snelheid 2. Druk op Start.
Serveer met croutons en dille.
Doe de resterende kokosmelk in de kom. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met verse koriander. Serveer heet.
Voeg voor een romiger resultaat de wortels samen met de uien toe in stap 1 en ga verder met het recept.