Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g zalmfilet zonder huid
100 g ananasschijven
1/2 lente-ui
10 g koriander
2 theelepels extra vergine olijfolie
2 cl limoensap
1 eetlepel zoete sojasaus
Snufje zeezout
Stap voor stap
Zet de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.
Schil de ananasschijven, was de koriander en lente-ui.
Zet de keukenrobot op snelheid 3.
Maal alle ingrediënten in de volgende volgorde: eerst de kruiden, dan de ananas en tot slot de zalm.
Breng op smaak met limoensap, zoete sojasaus, zout en 2 eetlepels olie. Meng goed zodat de smaken in de zalm kunnen trekken.
Verdeel de tartaar gelijkmatig over 4 gekoelde borden en gebruik een ringvorm of spatel om cirkels te maken op de borden.
Door de zalm lichtbevroren (rond de -5°C) te malen, krijgt het een stevigere consistentie.