Skip the navigation

Zalmtartaar met ananas en zoete sojasaus

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Salmon tartare with pineapple and sweet soy sauce

Zalmtartaar met ananas en zoete sojasaus

KitchenAid Chef

Hulpmiddelen

StandMixer
MeatGrinder
Voorbereiden
15min
Totaal
15min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

250 g zalmfilet zonder huid

100 g ananasschijven

1/2 lente-ui

10 g koriander

2 theelepels extra vergine olijfolie

2 cl limoensap

1 eetlepel zoete sojasaus

Snufje zeezout

Stap voor stap

  1. Zet de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  2. Schil de ananasschijven, was de koriander en lente-ui.


  3. Zet de keukenrobot op snelheid 3.


  4. Maal alle ingrediënten in de volgende volgorde: eerst de kruiden, dan de ananas en tot slot de zalm.


  5. Breng op smaak met limoensap, zoete sojasaus, zout en 2 eetlepels olie. Meng goed zodat de smaken in de zalm kunnen trekken.


  6. Verdeel de tartaar gelijkmatig over 4 gekoelde borden en gebruik een ringvorm of spatel om cirkels te maken op de borden.


  7. Door de zalm lichtbevroren (rond de -5°C) te malen, krijgt het een stevigere consistentie.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale