Zandkoekjes met yuzuglazuur
Zandkoekjes met yuzuglazuur
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g kristalsuiker
6 g citroenrasp
230 g gezouten boter, kamertemperatuur
1 eierdooier
10 ml yuzusap
300 g bloem
60 g poedersuiker
1 eetlepels maïzena
1 g zout
120 g poedersuiker
15 ml yuzusap
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Doe suiker en citroenschil in de kom en zorg dat de platte menghaak is bevestigd. Zet 1 minuut op snelheid 2 om te zorgen dat de citroenolie in de suiker wordt opgenomen.
Voeg boter aan de suiker toe een klop in 2-3 minuten romig op snelheid 4. Verlaag de snelheid naar 2, voeg de eidooier en het yuzusap toe en mix nog eens 30 seconden.
Zet de mixer op snelheid 1 en voeg bloem, poedersuiker, maïzena en zout toe. Mix tot het net gemengd is, ongeveer 1 minuut.
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en druk het in een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik. Bak 30-35 minuten of tot de randen lichtbruin zijn.
Laat 5 minuten afkoelen en maak vervolgens rechthoeken met een deegsteker.
Voor het maken van de glazuur plaats je de garde in een schone mixerkom en doe je poedersuiker en 1 eetlepel yuzusap in de kom. Zet op snelheid 1 en mix tot een glad mengsel. Schraap indien nodig resten van de zijkant van de kom en voeg extra yuzusap met 1 theelepel tegelijk toe als je het mengsel dunner wilt maken.
Sprenkel glazuur over de afgekoelde zandkoekjes, en bestrooi met citroenschil ter garnering.