Skip the navigation

Zandkoekjes met yuzuglazuur

KitchenAid Chef

yuzu glazed shortbread

Zandkoekjes met yuzuglazuur

KitchenAid Chef

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
35min
Totaal
55min
Serveren
20
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g kristalsuiker

6 g citroenrasp

230 g gezouten boter, kamertemperatuur

1 eierdooier

10 ml yuzusap

300 g bloem

60 g poedersuiker

1 eetlepels maïzena

1 g zout

120 g poedersuiker

15 ml yuzusap

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Doe suiker en citroenschil in de kom en zorg dat de platte menghaak is bevestigd. Zet 1 minuut op snelheid 2 om te zorgen dat de citroenolie in de suiker wordt opgenomen.

  3. Voeg boter aan de suiker toe een klop in 2-3 minuten romig op snelheid 4. Verlaag de snelheid naar 2, voeg de eidooier en het yuzusap toe en mix nog eens 30 seconden.

  4. Zet de mixer op snelheid 1 en voeg bloem, poedersuiker, maïzena en zout toe. Mix tot het net gemengd is, ongeveer 1 minuut.

  5. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en druk het in een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik. Bak 30-35 minuten of tot de randen lichtbruin zijn.

  6. Laat 5 minuten afkoelen en maak vervolgens rechthoeken met een deegsteker.

  7. Voor het maken van de glazuur plaats je de garde in een schone mixerkom en doe je poedersuiker en 1 eetlepel yuzusap in de kom. Zet op snelheid 1 en mix tot een glad mengsel. Schraap indien nodig resten van de zijkant van de kom en voeg extra yuzusap met 1 theelepel tegelijk toe als je het mengsel dunner wilt maken.

  8. Sprenkel glazuur over de afgekoelde zandkoekjes, en bestrooi met citroenschil ter garnering.