Skip the navigation

Zelfgemaakte croissants

KitchenAid chef-kok

Bladerig en boterig gebak dat dienst doet als het ideale Parijse ontbijt.

Import-Recipe - HOMEMADE CROISSANTS

Zelfgemaakte croissants

KitchenAid chef-kok

Bladerig en boterig gebak dat dienst doet als het ideale Parijse ontbijt.

Hulpmiddelen

PastaRoller
StandMixer
Voorbereiden
30min
Rusten
30min
Koken
15min
Totaal
1h15
Serveren
16
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk

Ingrediënten

500 g bloem

8 g droge gist

50 g basterdsuiker

220 ml melk, lauwwarm

350 g boter

10 g zout

1 ei

1 eierdooier

Stap voor stap

  1. Voeg de bloem, droge gist, basterdsuiker, melk, 50 g boter, zout en ei toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met de kneedhaak.

  2. Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot.

  3. Snijd de resterende 300 g boter in plakjes en leg ze tussen 2 vellen bakpapier. Druk ze stevig aan. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 1 en haal het vel met boter door de pastaroller.

  4. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek, leg de boter in het midden en vouw de randen over de bovenkant.

  5. Draai het deeg een kwartslag en rol het weer uit tot een rechthoek, herhaal dit 4 keer. Zet het deeg voor 30 minuten terug in de koelkast.

  6. Rol het deeg uit tot een perfecte rechthoek (snijd indien nodig de randen bij) en snijd er met een pizzasnijder 24 driehoeken uit.

  7. Rol de driehoeken deeg op in de typische croissantvorm en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk met eierdooier.

  8. Bak 15 minuten in een oven op 190 ºC tot ze goudbruin zijn.