Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g rundvlees, mager
80 g Parmezaanse kaas
1 eetlepels gehakte rozemarijn
1 eetlepels gehakte bieslook
2 eieren
100 g ongeveer zacht deel van het brood
200 g ongeveer fijn broodkruim
Naar smaak zout en versgemalen peper
bakolie
Stap voor stap
Bevestig de voedselmolen op de Artisan Mixer en maal het vlees. Door je gehaktballen zelf te maken ben je verzekerd van een hogere kwaliteit vlees en bepaal je zelf wat voor vlees je gebruikt (rund, kalf, varken, kip, etc.).
Doe het gehakt in een glazen kom samen met de Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook en eieren. Voeg ten slotte het zachte deel van het brood toe. Voeg een beetje zout en peper toe en meng het geheel goed met een houten lepel. Vorm ronde ballen met je handpalmen en rol ze op een bord door broodkruim tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op een schoon bord en dek af met folie.
Verhit de olie in een wok, bak de gehaktballen 2-3 minuten (hoe bruin ze worden is afhankelijk van de grootte). Laat uitlekken op keukenpapier en serveer gloeiend heet.