Zelfgemaakte halloween-truffels
Spookachtige halloweentruffels die niet alleen kinderen heerlijk vinden!.
Zelfgemaakte halloween-truffels
Spookachtige halloweentruffels die niet alleen kinderen heerlijk vinden!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 ml volle slagroom
230 g pure chocolade
15 g zachte boter
300 g witte candy melts (smeltsnoep)
Stap voor stap
Met dit recept maak je 8 truffels.
Verwarm de slagroom tot het kookpunt.
Hak 220 g pure chocolade zeer fijn. Doe het mengsel in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de zachte boter toe.
Schenk de hete room in de kom. Laat 5 minuten staan.
Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel. Schenk het mengsel in een kleine ovenschaal. Bedek met plasticfolie en laat 1,5 uur afkoelen in de koelkast.
Schep 8 chocoladeballetjes met een kleine ijsschep. Rol ze met de hand kort tot gelijkmatige balletjes.
Smelt de witte candy melts in de magnetron en doe ze in een smal en hoog drinkglas. Prik elke truffel op een satéprikker en doop ze in de candy melts. Haal de truffels van de prikker en leg ze op een bord of een schaal die is bekleed met bakpapier.
Doe de overgebleven candy melt in een spuitzak met een kleine opening en druppel dit over de truffels zodat ze op mummies lijken.
Smelt de overgebleven pure chocolade in een magnetron en 'teken' met een cocktailprikker oogjes.