Skip the navigation

Zoete aardappelpuree

KitchenAid Chef

Een romige en zoetere versie van de klassieke aardappelpuree.

sweetpotatoemash_thumbnail.jpg

Zoete aardappelpuree

KitchenAid Chef

Een romige en zoetere versie van de klassieke aardappelpuree.

Hulpmiddelen

HandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
40min
Totaal
50min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 kg zoete aardappels

425 g pecannoten

80 g boter

100 ml melk

4 eetlepels ahornsiroop

1 theelepel peper

1 theelepel zout

1 theelepel nootmuskaat

Stap voor stap

  1. Schil de aardappels en kook tot ze helemaal zacht zijn. Rooster ondertussen de pecannoten in een droge pan en hak ze grof. Laat de boter bruin worden in een kleine pan tot je de boter ruikt.

  2. Doe de gekookte aardappels in een mengkom en voeg de melk, de ahornsiroop, peper, zout en nootmuskaat toe.

  3. Mix op snelheid 2 tot de aardappels helemaal uit elkaar vallen. Voeg dan 3/4 van de bruine boter en de pecannoten toe.

  4. Mix op snelheid 2 tot de boter en de pecannoten zijn opgenomen.

  5. Schep in een serveerschaal en maak af met de overgebleven bruine boter en fijngesneden pecannoten.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.