Zomerse ratatouille
Deze verfijnde variant op een klassieke ratatouille is een heerlijke manier om te genieten van zomergroenten.
Zomerse ratatouille
Deze verfijnde variant op een klassieke ratatouille is een heerlijke manier om te genieten van zomergroenten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 gele pompoen
1 zoete aardappel
1 aubergine
5 tomaten
300 g tomatensaus
175 ml bechamelsaus
2 eetlepels olijfolie
1 knoflookteentje, fijngesneden
4 takjes tijm
Stap voor stap
Zet de mixer met de Snijder/rasp voor verse ingrediënten op snelheid 4 en druk de courgette, gele pompoen, zoete aardappel en aubergine erdoor. Snij de tomaat met de hand in dunne plakken.
Giet de tomatensaus in een ronde bakvorm. Druppel de bechamelsaus erin.
Maak een afwisselende stapel van de gesneden groenten en plaats deze bovenop de tomatensaus.
Meng de olijfolie, fijngehakte knoflook en verse tijm door elkaar en borstel deze olie over de groenten.
Bedek met bakpapier en bak gedurende 30 minuten op 190°C. Verwijder het bakpapier en blijf bakken gedurende nog eens 30 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.