Skip the navigation

Zuurdesembrood

KitchenAid chef-kok

Geniet van een geweldig ontbijt met dit heerlijke zuurdesembrood.

Import-Recipe - SOURDOUGH BREAD LOAF

Zuurdesembrood

KitchenAid chef-kok

Geniet van een geweldig ontbijt met dit heerlijke zuurdesembrood.

Hulpmiddelen

StandMixer
Sifter
Voorbereiden
7min
Koken
25min
Totaal
32min
Serveren
1
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

480 g bloem voor brood

240 ml warm water

60 ml avocado- of druivenpitolie

198 g zuurdesemdeeg

12 g zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de zeef met weegschaal op je mixer/keukenrobot (met platte menghaak met flexibele kant of platte menghaak) en druk op 'Tare' (Tarra) om de weegschaal op nul in te stellen.

  2. Doe de bloem in de vultrechter voor ingrediënten en weeg de bloem.

  3. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 2 en zeef de bloem boven de kom.

  4. Voeg tijdens het zeven van de bloem zuurdesemstarter, water en olie toe aan de kom en mix goed door elkaar.

  5. Laat het mengsel 10 minuten rusten, strooi het zout eroverheen en meng 2-3 minuten op roersnelheid.

  6. Verwijder de mengkom van de voet, bedek deze met plasticfolie en laat het deeg 4 uur gisten op een warme plaats.

  7. Verwijder de plasticfolie, plaats de kneedhaak, zet op snelheid 2 en kneed 5 minuten.

  8. Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en vorm het deeg tot een losse ronde vorm. Laat het deeg 30-45 minuten rijzen. Leg het deeg in een met bloem bestoven rijsmand, dek af met een vochtige theedoek en laat het 2,5 uur rijzen.

  9. Je kunt het brood meteen bakken of een nacht in de koelkast zetten en het de volgende ochtend bakken.

  10. Het eerste wat je de volgende ochtend moet doen, is de oven voorverwarmen op 260 °C.

  11. Neem het deeg uit de rijsmand, plaats het in een grote, voorverwarmde pan en bak 20 minuten. Verwijder het deksel en bak nog eens 5 minuten. Het brood moet een mooi goudbruine kleur hebben. Laat afkoelen op een rooster of serveer direct.