Skip the navigation

Zuurstokjes kerstcake

KitchenAid chef-kok

Deze zuurstokjescake is een fantastische blikvanger op je kersttafel en zal zeker indruk maken op de gasten!

Import-Recipe - Christmas candy cane cake

Zuurstokjes kerstcake

KitchenAid chef-kok

Deze zuurstokjescake is een fantastische blikvanger op je kersttafel en zal zeker indruk maken op de gasten!

Hulpmiddelen

StandMixer
Sifter
Voorbereiden
30min
Koken
45min
Totaal
1h15
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

5 eieren, gesplitst

200 g basterdsuiker

200 g zelfrijzend bakmeel

1 kg poedersuiker

460 g boter, zacht

2 eetlepels volle melk

1 theelepel rode voedingskleurstof

2 zuurstokjes

3 zuurstokken, fijngemalen

Stap voor stap

  1. Doe voor de cake de eiwitten in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 10 tot je stijve pieken kunt maken. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de basterdsuiker toe. Voeg eidooiers toe en blijf mixen tot er één geheel ontstaat.


  2. Bevestig de zeef met weegschaal en zeef op snelheid 4 de bloem in de kom. Verwijder de draadgarde niet, zodat de bloem geleidelijk in het eimengsel kan worden opgenomen.


  3. Knip een stuk bakpapier af om de bodem van een springvorm mee te bekleden. Vet de rest van de springvorm in met bakspray.


  4. Vul de springvorm voor 2/3 deel. Zorg voor een gelijkmatige bovenkant.


  5. Bak gedurende 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C (als je een prikker in de cake steekt, moet deze er schoon uitkomen). Laat de cake volledig afkoelen.


  6. Voor de botercrème zeef je de poedersuiker in een kom op snelheid 4 met behulp van de zeef met weegschaal. Zet apart.


  7. Doe de zachte boter in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak. Klop de boter op snelheid 4.


  8. Draai de snelheidsregelaar naar snelheid 8 en voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker toe. Zorg dat de poedersuiker volledig door de boter is opgenomen voordat er meer wordt toegevoegd. Voeg volle melk toe en meng totdat alles is opgenomen.


  9. Verdeel de botercrème in 3 gelijke delen. Laat één deel in de kom van de mixer/keukenrobot. Voeg de rode voedingskleurstof toe en meng totdat er één consistente kleur ontstaat.


  10. Neem 3 spuitzakken en vul elke spuitzak met een deel van de botercrème. Leg één spuitzak met witte botercrème opzij.


  11. Snijd de toppen van de spuitzakken af en steek de twee spuitzakken met witte en rode kleurstof in een andere, lege spuitzak. Snijd de top eraf.


  12. Snijd de cake in 3 gelijke lagen. Spuit de tweekleurige botercrème op de cake en begin in het midden van de cake (je kunt een draaiplateau gebruiken zodat het spuiten gemakkelijker gaat).


  13. Leg een tweede cakelaag op de botercrème.


  14. Herhaal dit en leg de laatste laag van de cake erop (zorg ervoor dat deze ondersteboven op de cake wordt gelegd).


  15. Maak een glazuur voor de bovenkant en de zijkanten van de cake met het resterende deel van de witte botercrème.


  16. Versier de bovenkant met de fijngemalen zuurstokjes. Steek twee zuurstokjes in de bovenste laag van de cake.