Zuurstokkoekjes
Deze koekjes zijn niet alleen heerlijk om in warme chocolademelk te dippen, maar ze vullen je keuken ook met de heerlijke geur van kruiden.
Zuurstokkoekjes
Deze koekjes zijn niet alleen heerlijk om in warme chocolademelk te dippen, maar ze vullen je keuken ook met de heerlijke geur van kruiden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
260 g boter, op kamertemperatuur
300 g bruine suiker
300 g lichtbruine suiker
2 eieren
1 kg bloem
2 eetlepels gingerbreadkruiden
2 theelepel zout
3 eetlepels bakpoeder
110 ml water
Stap voor stap
Doe de boter en de twee soorten suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 tot het mengsel luchtig is. Voeg de eieren toe en meng tot de eieren volledig zijn opgenomen.
Verlaag de snelheid naar 1 en voeg geleidelijk de bloem, gingerbreadkruiden, het zout en bakpoeder toe. Voeg het water toe en meng tot het deeg stevig is.
Bevestig het koekjesaccessoire op de mixer/keukenrobot, kies de ronde vorm en voer het koekjesdeeg door de vultrechter. Vang het deeg op een bakplaat met bakpapier op en snijd elke reep in een staaf van 7 cm.
Vorm zuurstokjes van het gesneden koekjesdeeg en bak ze 20 minuten lang in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.