Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Shoaxing-wijn of droge sherry
1 eetlepels maizena
225 g runderentrecôte, in dunne reepjes gesneden
1 groene paprika, zaadlijst verwijderd, in vierkantjes gesneden
4 eetlepels Water
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stuk ter grootte van 2,5 cm van teentjes knoflook, fijngehakt
2 lente-uitjes, fijn gesneden
snufje zout
Stap voor stap
Meng in een kleine kom de sojasaus, de Shoaxing rijstwijn en maïzena, voeg de biefstuk toe, zorg dat de biefstuk goed bedekt is met het mengsel en zet 30 minuten weg om te marineren.
Voeg het rundvleesmengsel en de paprika's toe aan de cookprocessor met StirAssist-menger en selecteer 'FRY P2'. Druk op de startknop om het programma te starten. Meng tijdens het koken de resterende ingrediënten erbij in.
Na Stap 1 voeg je de resterende ingrediënten toe en druk je op de startknop om verder te gaan met koken.
Dit gerecht smaakt goed in combinatie met noedels of rijst.
Je kunt in principe elke gewenste groentesoort toevoegen aan dit gerecht, zoals wortels of broccoli. Snijd de groente gewoon in even grote stukjes als de paprika, zodat ze een even lange kooktijd hebben.
Als je het in de winkel kunt vinden, kun je ook gemalen Szechuan peper gebruiken. Dit geeft het gerecht een heerlijk pikant karakter.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.