Skip the navigation

Waarom komt de espresso er te snel uit?

Als je vindt dat je espresso te snel (of te langzaam) uit de espressomachine komt, lees je hier ons advies...

Als je de espresso hebt voorbereid en op start hebt gedrukt, geeft de machine de juiste hoeveelheid water af (afhankelijk van het aantal shots dat je met de doseringsknop hebt geselecteerd: 1 (~ 30 ml) of 2 (~ 60 ml). Het hete water wordt door het koffiedik geperst dat je in het filterbakje hebt gedaan en aangestampt.

De shotduur moet tussen 20 en 30 seconden liggen voor zowel 1 als 2 shots.

  • Indien minder dan 20 seconden (de koffie komt er te snel uit): de koffie is te grof, gebruik een fijnere maling. Misschien zit er te weinig koffie in het filterbakje of heb je de koffie te zacht aangestampt en moet je meer kracht gebruiken (aanstampkracht tussen 15-20 kg).
  • Indien meer dan 30 seconden: (de koffie komt er te langzaam uit): verhoog de maling en/of verlaag de aanstampkracht.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?

yesno