Skip the navigation

Waarom druppelt de espressomachine te langzaam?

Misschien vind je dat de espresso te langzaam (of te snel) uit je espressomachine komt. Hier vind je ons advies...

Als je de espresso hebt voorbereid en op start hebt gedrukt, geeft de machine de juiste hoeveelheid water af (afhankelijk van het aantal shots dat je met de doseringsknop hebt geselecteerd: 1 (~ 30 ml) of 2 (~ 60 ml). Het hete water wordt door het koffiedik geperst dat je in het filterbakje hebt gedaan en aangestampt:

Het duurt 20 à 30 seconden om 1 of 2 shots te maken.

  • Indien minder dan 20 seconden (de koffie komt er te snel uit): kies een lager malingsniveau en/of verhoog de aanstampkracht (15 à 20 kg).
  • Indien meer dan 30 seconden: (de koffie komt er te langzaam uit): de koffie is te fijn gemalen. Gebruik een hoger malingsniveau. Je kunt ook de aanstampkracht verlagen. Het is ook mogelijk dat het filterbakje is verstopt. Gebruik een pen om de opening(en) te deblokkeren. Tot slot moet je de machine mogelijk ontkalken

Gerelateerde veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?

yesno