Pastamaker voor Italiaanse gerechten
Houd je van Italiaans eten? Maak je eigen pastadeeg. Je hebt niet per se een pastamaker nodig om mooie vellen te rollen; met geduld kun je het op de traditionele manier doen met een deegroller. Maar het is wel veel makkelijker met een pastamachine en nóg makkelijker met een elektrische pastamaker.
Thuis pastadeeg maken met je mixer
Bijzonder eenvoudig: je hebt alleen maar bloem en eieren nodig (of je eigen variatie op deze klassieke ingrediënten). Zo doe je het:
Doe bloem en zout in de mengkom
Bevestig de kom en platte menghaak (platte klopper)
Meng op snelheid 2 en voeg geleidelijk eieren en een beetje water toe
Mix gedurende 30 seconden
Stop de mixer en verwissel de platte menghaak voor de kneedhaak
Zet de mixer op snelheid 2 en kneed 2 minuten
Laat het mengsel vervolgens 'rusten'
Tover je mixer om in een elektrische pastamachine
Nu je je pastadeeg hebt gemaakt, is het tijd het uit te rollen. Je kunt dat handmatig met een deegroller doen, maar een pastamachine met een roestvrij stalen roller en snijder levert de beste resultaten op.
En je hoeft geen extra keukenapparaten te kopen om je eigen verse pasta te rollen en te snijden. Je betrouwbare mixer/keukenrobot doet dat allemaal voor je.
De ultieme pastamakers: pastasnijders en -roller in een set van 3 stuks
Als je thuis de kunst van pasta maken wilt perfectioneren, dan is de 3-delige set met pastasnijders en -roller iets voor jou. Dit professionele trio is gemaakt van roestvrij staal voor eenvoudige, professionele resultaten. Rol eerst de deegvellen met de pastaroller uit tot de dikte die je wilt. Daarna kun je de vellen gebruiken om je eigen lasagne of ravioli te maken, of met de pastasnijders spaghetti- of fettuccineslierten te maken.
Perfecte vellen maken met de pastaroller
1- Zet je mixer op snelheid '0'
2- Plaats de pastaroller in de accessoirenaaf
3- Verdeel het deeg in stukjes en druk het deeg grof glad met je handen
4- Begin met de breedste roller-instelling (nummer 1) om te beginnen met kneden
5- Vergeet niet wat bloem over het deeg te strooien om te voorkomen dat het deeg blijft kleven
6- Zet de mixer op snelheid '2' en begin met invoeren in de roller
7- Vouw het deeg dubbel en rol het opnieuw uit tot het de breedte van de roller bereikt
8- Verhoog de instelling van de rollen naar 3 en vervolgens omhoog door de instellingen om dunne en nog dunnere vellen te krijgen.
Hoe dik moet ik mijn pastadeeg rollen?
De dikte van je vellen pastadeeg hangt af van het soort pasta dat je maakt. Spaghetti of noedels moet je bijvoorbeeld met behoorlijk dikke vellen maken. Voor tortellini of linguine moet het uitgerolde deeg dun en bijna transparant zijn.
Hier is een handige gids voor de instellingen van onze pastaroller:
Pret met de pastamachine en de pastapers
Welke vorm is favoriet bij je familie? Maak het met de pastapers - 6 vormen. De pastapers heeft zes verwisselbare schijven waarmee je als een chef-kok spaghetti, bucatini, rigatoni, fusilli en grote of kleine macaroni maakt. Deze slimme pastamachine kan worden aangedreven door elke KitchenAid Mixer/keukenrobot (behalve de 6,9 L professionele mixer/keukenrobot). Voer het pastadeeg dat je zelf met je mixer/keukenrobot hebt gemaakt in en schuif de draadsnijder rond om de noedels te snijden. Kinderspel? Bijna! Het is in elk geval zeer leuk om te doen.
Voorkom dat je dierbare pasta aan elkaar plakt
Als je wel eens verse pasta maakt, weet je dat het belangrijk is om de slierten gescheiden te houden nadat je ze hebt gesneden en ten minste 15 minuten moet laten drogen voordat je ze kookt. Op die manier behoudt de pasta zijn vorm en plakken de slierten niet aan elkaar als je ze hebt gekookt. Als de pasta aan de lucht is gedroogd, kun je die gelijk in je favoriete recept gebruiken of in een luchtdichte bewaardoos een paar maanden bewaren voor later.
Moet je pasta glutenvrij zijn? Geen probleem
Voorheen werd altijd gedacht dat tarwebloem, wat gluten bevat, een essentieel ingrediënt was voor pasta. Dat is zeker niet langer het geval. Er zijn talloze alternatieven die je kunt gebruiken in je pastadeeg om heerlijke glutenvrije verse pasta te maken.
Tapiocabloem, rijstmeel en aardappelmeel zijn allemaal uitstekende vervangers en werken ook goed met een pastamachine, -maker en -snijder. Je hoeft je favoriete huisgemaakte pastagerechten dus niet te missen.
Maak pasta met passie
De kunst van pasta maken stimuleert al je zintuigen. Het is niet snel en gemakkelijk, maar daardoor des te bevredigender. Als je een pastarecept en methode gevonden hebt die je prettig vindt, kijk je ernaar uit je mouwen op te stropen voor de volgende pastaronde. Zie je keuken als je toevluchtsoord en geniet van elk moment, van het meten, mengen, rollen,bepoederen, bestuiven en snijden. Het voelt, ruikt en smaakt (natuurlijk) heerlijk.
Heerlijke ongewone pastarecepten
Genoeg gehad van bolognese en moe van tortellini? Verse pasta is zo veelzijdig en past bij vrijwel alles. Van een stevig winters ovengerecht tot een licht fris gerecht. Hier zijn enkele ideeën om te proberen.
Waarom roestvrij staal?
Je hebt vast gezien dat onze accessoires voor de mixer/keukenrobot van roestvrij staal zijn gemaakt. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen krassen, geurtjes en vlekken. Roestvrij stalen accessoires voor de mixer/keukenrobot gaan vele jaren mee. Daardoor heb je meer dan genoeg tijd om ze naar hartenlust te gebruiken en je eigen specialiteiten te maken.
Gewoon de juiste dikte
Het is moeilijk om een gelijke dikte van je pastadeeg te krijgen als je het met de hand uitrolt. Gelukkig is daar de pastaroller. Bevestig hem aan accessoirenaaf van je mixer/keukenrobot en je bent er klaar voor. Door elk stuk deeg handmatig plat te maken, kun je het door de machine voeren (bestuif elke keer met bloem om plakken te voorkomen). Begin met de dikste van de acht instellingen en vouw het deeg steeds dubbel tot je de gewenste dikte hebt.
Maak eens ravioli
Als ravioli je favoriet is, dan kun je je zelfgemaakte pastadeeg in mooie raviolipakketjes omtoveren. Rol de pasta met de pastaroller tot ongeveer instelling 5 uit en de rest kun je met de hand doen als je geen raviolimaker hebt. Doe porties vulling van ongeveer een theelepel groot op het deeg, maak het plat en snijd met een pastawiel of pizzasnijder om mooie kleine pakketjes te maken.
Schone en nette keuken
Gebruik anders het pastadroogrek om te voorkomen dat je de verse pasta overal overheen moet hangen, zoals een kledinghanger of zelfs de rug van een stoel! Het droogrek heeft een spiraalvormig ontwerp voor drie meter aan droogruimte, dus er is meer dan genoeg ruimte en luchtstroom. Hierdoor houd je je keuken schoon en netjes. Onze pastapers wordt geleverd met een handige opbergdoos om alle schijven en accessoires bij elkaar te houden. Elk onderdeel heeft zijn eigen plek, dus je weet altijd waar de onderdelen zijn voor de volgende keer dat je pasta maakt.
Je kunt zo veel meer doen met accessoires voor je mixer
Klaar om je repertoire uit te breiden? Met ons geweldige aanbod aan accessoires voor je mixer kun je van alles maken, van falafel tot worstjes en van ijs tot vruchtensap. Je kunt zelfs je eigen meel maken. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en te bevestigen aan de naaf. Alleen al daarom zijn ingewikkelde recepten eenvoudiger, gaat het voorbereiden van gerechten sneller en wordt het maken een plezierige bezigheid.