Vleesmolens voor heerlijke gerechten
Maak je graag gezonde gerechten? Ga terug naar de basis en verwerk ingrediënten met een vleesmolen. Deze stevige hulpstukken voor je mixer/keukenrobot (afzonderlijk verkrijgbaar) malen vlees, groenten, broodkruimels en meer voor verse, creatieve recepten.
Extra sterke metalen vleesmolen
Je maalt in minder tijd alles tot in perfectie met de vleesmolen en de worstenmaker. Deze is in de eerste plaats ontworpen als vleesmolen, zodat kip, kalkoen, varkensvlees en rundvlees snel en zuiver kunnen worden gemalen. Deze robuuste en duurzame molen verwerkt moeiteloos vis, broodkruim, specerijen en kruiden voor worstjes en pubstijl hamburgers. Word een expert in het malen van groenten en fruit voor salsa's, hamburgers zonder vlees en andere gerechten.
De metalen vleesmolen gebruiken
Je kunt de resultaten bepalen met roestvrijstalen maalschijf van je keuze:
Fijn: gekookt vlees, spreads, harde kazen, broodkruim
Medium: rauwe of gekookte vleessoorten en vlees voor worsten
Grof: rauw vlees voor hamburgers en chili, of groenten voor salsa's en sauzen
Nadat je de schijf hebt bevestigd, selecteer je Snelheid 4 op de mixer en voer je de ingrediënten in met de stamper.
Tip voor een zuivere maling
Bereid alles voor en meng alles van tevoren en zorg ervoor dat je ingrediënten goed koud zijn. De koude temperatuur helpt je om een zuivere maling te krijgen. Je kunt alle ingrediënten 10 minuten in de diepvries doen of de metalen vleesmolen zelf in de koelkast of vriezer zetten voordat je begint.
Je vleesmolen kiezen
Molen
Wat je kunt doen
Wat zit er in de doos?
Voor gebruik
Hoe schoonmaken
Geschikt voor
Breid de mogelijkheden van de vleesmolen uit
Volg je passies en doe nog meer met je klassieke vleesmolen, met andere accessoires die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Met de fruit- en groentezeef kun je jam, sauzen en compotes maken. Met de worstenmaker kun je heerlijke gemalen ingrediënten verwerken tot worstjes, en met het grotere voedselblad kun je eenvoudiger grotere hoeveelheden maken.
Gids voor de vleesmolen
Het molenaccessoire met de 2 maalschijven gebruiken.
Fijne maalschijf - 4,5 mm - Gekookt vlees voor spreads, harde kazen, broodkruim
Grove maalschijf - 6 mm - Rauw vlees voor hamburgers en chili, groenten voor salsa's en sauzen
Nadat je de maalschijf op de molen hebt bevestigd, selecteer je Snelheid 4 op je mixer/keukenrobot om te beginnen.
Combineer het accessoire met de worstenmaker
Maak worsten helemaal zelf, zodat je precies weet wat erin zit. Van rundvlees tot kip of vis, je kunt je recepten combineren met kruiden, specerijen, knoflook of minder gebruikelijke ingrediënten zoals gekaramelliseerde uien of erwten.
De worstvulkokers worden meegeleverd met de metalen vleesmolen of zijn afzonderlijk verkrijgbaar voor de standaard vleesmolen. Je kunt kleine en grote formaten maken.
Combineer het accessoire met de fruit- en groentezeef
Als je van gladde en sappige gerechten houdt, ontdek dan het gemak van zeven. Je kunt de vleesmolen gebruiken in combinatie met de fruit- en groentezeef (afzonderlijk verkrijgbaar) om thuis zacht fruit en gekookte groenten te verwerken. Maak heerlijke jam, purees en sauzen met elke consistentie. Bijvoorbeeld appelmoes of tomatensap, om mee te beginnen.
Ideeën voor malen zonder vlees
Een voedselmolen is natuurlijk meer dan alleen een vleesmolen. Pescotariërs kunnen kruidige viskoekjes, tonijnravioli en zalmburgers maken. Vegetariërs en veganisten kunnen veel plezier hebben van dit handige accessoire bij het zelf maken van plantaardige gerechten.
Experimenteer met je eigen Mexicaanse bonenburgers, falafels of salsa's en spreads. Bloemkoolrijst is een prachtig vezelrijk alternatief met weinig koolhydraten voor rijst dat je kunt maken door bloemkool te malen.
Ideeën voor gerechten met de voedselmolen
Salsa
Hamburgers
Worstjes
Falafel
Spreads
Viskoekjes
Chili
Pasta's
Babyvoeding
Vulling voor ravioli
Waarom een vleesmolen kiezen?
In tegenstelling tot met een foodprocessor, krijg je met een vleesmolen een geweldig en consistent resultaat. Omdat alle ingrediënten door de openingen in de maalschijf worden geduwd, betekent dit dat alles er absoluut gelijkmatig uit komt. Als je bijvoorbeeld een mengsel van rundvlees, champignons, knoflook en kruiden toevoegt, wordt dit uiterst keurig verwerkt en is het resultaat klaar voor je hamburger, taart of groenteburger. Voilà.